Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Nya på TMF

Nya på TMF

”Jag gillar när det händer saker och frågar ofta varför”

Från den 15 augusti, är Alexandra Hernadi ny kommunikationschef på TMF. Hon kommer närmast från en tjänst som politisk strateg på Företagarna.

Alexandra Hernadi, kommunikationschef TMF

Alexandra Hernadi, kommunikationschef TMF

Prisad, grävande journalist, kommunikationserfarenhet på olika sätt samt mycket jobb med politisk påverkan – du har en del på din palett. Berätta lite om din bakgrund.

– Jag är konstvetare, skrev C-uppsats om funktionalismen och blev sedan pr-konsult för att till slut komma in på Journalisthögskolan. Jobbade på DN Kultur och sedan på Svenska Dagbladet i ett tiotal år, främst som nyhetsreporter men också med flera grävuppdrag – har bland annat wallraffat som barnflicka och avslöjat rut-företag som fifflat. (2009 vann Alexandra Hernadi Guldspaden i kategorin webb för realtidsgrävet ”Kommunala biståndsprojekt”. Hon har även varit nominerad till Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare 2010 för samma grävreportage – reds anm.)

– Det ledde till Almega, där började jag sedan jobba med opinionsbildning och kommunikation. Efter några år som kommunikationsansvarig på handelsmyndigheten Kommerskollegium, har jag de senaste åren jobbat som politisk strateg på Företagarna, med allt från policyutveckling och kampanjer till teamutveckling.

Hur ska du se till att TMF:s omfattande och breda trä- och möbelindustri når ut med sina viktiga frågor och att de kommuniceras på bästa sätt?

– Jag tror att det handlar mycket om att visa på den bredd, innovation och samhällsnytta branschen bidrar med och med hjälp av konkreta exempel förklara vilka förutsättningar som krävs. Det förutsätter att man förenar kommunikationsexpertis med sakexpertis och jobbar mot gemensamma mål med gemensamma strategier och det ser jag verkligen fram emot att utveckla ihop med alla brighta kollegor. Roligt att äntligen vara på plats!

Och – vem är Alexandra Hernadi om du skulle beskriva dig själv?

– Jag är en nyhetsjunkie som gillar när det händer saker och ofta frågar varför. Jag gillar att förändra och utveckla tillsammans med folk, är ingen solospelare. Jag har en man som är pensionsexpert och två Djurgårdsspelande söner. Och så älskar jag att simma och skulle vilja lära mig fäkta riktigt bra.

”Arbete med arbetsmiljön är en konkurrensfördel”

Așa Samuelsson, Arbetsmiljöexpert på TMF

Așa Samuelsson, Arbetsmiljöexpert på TMF

Från den 22 augusti är Åsa Samuelson ny arbetsmiljöexpert på TMF. Åsa kommer närmast från Crane AB där hon varit ansvarig för arbetsmiljöarbetet, och har därutöver mångårig erfarenhet av frågorna på Scania respektive Volvo.

Hur vill du prägla arbetsmiljöarbetet för TMF:s medlemmar? Det har ju varit händelserika år i och med pandemin; något som påverkat t.ex. hybridarbetet och arbetsgivarens roll i fråga om ledarskap och arbetsmiljö.

– När det gäller trivsel, hälsa och säkerhet på en arbetsplats så vill både arbetsgivare och arbetstagare samma sak: pigga, friska och olycksfria medarbetare. Jag hoppas att jag kan hjälpa och stötta arbetsgivarna till att få energi och glädje i att leda detta arbete och att vara en förebild inom arbetsmiljöområdet. Att arbeta med arbetsmiljön är en konkurrensfördel som ofta förbättrar både produktivitet och kvalitet för företagen.

Och – vem är Åsa Samuelson om du skulle beskriva dig själv?

– Glad och positiv som person – jag fokuserar på det positiva i olika situationer. Men också intresserad av friluftsliv, både på vinter och sommar.

Mer:

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen