Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Lamino blir en cykel

Lamino blir en cykel

Examensjobb av Robert Germundsson och David Klasson, studentprojekt i samarbete med Swedese.

Examensjobb av Robert Germundsson och David Klasson, studentprojekt i samarbete med Swedese.

I augusti 2019 färdigställde studenterna Robert Germundsson och David Klasson sitt examensjobb på Swedese, en cykel baserad på delar från en Laminofåtölj: The Lamino Bike.

– Det började med idéer kring att göra något med formpressat trä som exjobb. I samband med detta kom Sonnie Byrling, vd på Swedese, och föreläste på utbildningen och vi blev inspirerade, säger Robert Germundsson.

Robert och David har studerat Produktutveckling med möbeldesign på Träcentrum i Nässjö. Vid en rundvandring i produktionen hos Swedese föddes cykelidén av en slump:

– Någon tog upp en ytterram till en Lamino och sa ”det här ser ut som en cykel”, och på den vägen är det, säger David Klasson.

Resultatet av deras examensjobb är en balans-/springcykel för barn, som nästan uteslutande är byggd på delar från en Lamino: ytterramen är själva cykelramen, armstöden har blivit en sadel och så vidare. The Lamino Bike finns i tre exemplar, där en cykel finns på plats hos Swedese i Vaggeryd.IMG_3476

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen