Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Checklistan / Fem saker du inte får missa på mässan

Fem saker du inte får missa på mässan

Lotta Signeul är pressansvarig för Stockholm Furniture & Light Fair. Här tipsar hon om fem händelser du som besökare absolut borde pricka för i programmet.

Färg-&-Blanche-1
Inside Scandinavian Design

På uppdrag av Stockholm Furniture & Light Fair och TMF sammanställer designduon Färg & Blanche en utställning som visar värdet av den skandinaviska möbeln. Mer om dem och utställningen kan du läsa här. 

  Designbaren-Mattias-Stenberg-2
Designbaren i nya kunskapsområdet

I slutet av C-hallen hittar du Designbaren i ett nytt kunskapsområde, som också omfattar scenen för både mässans seminarieprogram Stockholm Design Talks och Materialbibliotekets utställning. Formgivare Mattias Stenberg skapar här ett helhetskoncept som bjuder på Norrlandspalettens färger, material och smaker – med en tydlig modern twist. I Designbarens restaurang kan du även ladda batterierna och ta en fika, lunch eller ett glas vin.

Stockholms-Design-Talks-3
Stockholm Design Talks

Stockholm Design Talks är mässans forum för kunskap och diskussioner inom design och temat denna gång är Tales of Creativity. Den 4–5 februari är programmet anpassat till arkitekter och inredare, den 6 februari mer riktat till handeln och den 7 februari till allmänheten. Moderatorer är bland andra Guy Dittrich, specialist inom hotell och design, och Hanna Nova Beatrice som är designskribent och chefredaktör på Residence. Uppdaterat program och lista över föreläsare kommer att finnas på stockholmfurniturefair.com

1.-IlseCrawford_photographed_Leslie_Williamson-4
Guest of Honour 2015, Ilse Crawford – lounge och installation

På Stockholmsmässans entrétorg utformar Ilse Crawford, en av Storbritanniens mest inflytelserika kvinnor inom design, en utställning och en lounge där du kan sitta och vila upp dig. Ilse Crawford är designer, akademiker och creative director med målet att sätta människans behov och önskningar i centrum för allt hon gör.

3.-Johanna-agerman-ross
Twelve – 12 nordiska designer

Förra årets succé Twelve, området för nordiska etablerade designers, ligger denna gång i B-hallen. På ett och samma ställe visar tolv formgivare sina produkter och vad som är typiskt för just deras formspråk och idévärld. Johanna Agerman Ross, chefredaktör Disegno Magazine,
är curator. För inramningen av området står Folkform, som även är en av de tolv utställarna.

Text: Magnus Ekbladh

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen