Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Insikt / Johansson tar över efter Johansson
Sherwin-Williams

Johansson tar över efter Johansson

Sedan slutet av oktober har TMF en ny projektledare inom branschutveckling – Niklas Johansson. Niklas kommer att ta över ansvaret för produktområdena dörrar, fönster, trappor och trägolv, som fram tills nu legat på Lars-Göran Johansson. Lars-Göran går i pension i början av 2015.Niklas Johansson

Niklas Johansson, som ursprungligen kommer från Västergötland, har gedigen erfarenhet på byggmaterialsidan och har arbetat inom trä-produktionsindustrin de senaste 20 åren – bland annat som marknadsansvarig och med exportfrågor. Niklas senaste anställning var på LeksandsDörren, ett av TMF:s medlemsföretag.

Vad kan du ta dig till TMF och branschutvecklarrollen från din tidigare yrkeserfarenhet?

— Med mina dryga 20 år i branschen, från att jobbat som byggnadsarbetare, inom tillverkningsindustrin samt byggmaterialhandeln, har jag vikten av att förstå hela kedjan. Det innebär att ha förståelse för vad branschen kan tillgodose marknaden med idag men framförallt vad den kan göra i en nära framtid.

Vad har du för tre önskemål när det gäller byggmaterialindustrin?

– Ett: Industrin måste marknadsföra sig mera ”modernt” och sätta kvalitet före pris. Två: Utbildningsutbudet måste moderniseras så att det blir mer attraktivt. Tre: Politikerna måste ta ett mycket större ansvar för bostadspolitiken.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen