Trivsel en väg för att nå målen
Fler företag ser vikten av ett kontor som inte bara är funktionellt, det ska också se bra ut. Rätt inredning kan göra att personalen trivs bättre, och till en sådan arbetsplats kan man locka gräddan av kompetens – och därmed lättare nå uppsatta affärsmål.
Min första jobbansökan såg bortom ovanstående. I sjuan skulle vi ut på praktik och lik många andra sökte jag till det Östersundsföretag som då förkroppsligade paradiset: godisfabriken Jämt-Gott. Här tillverkades Sveriges saltaste och suraste skumgodis samt storfavoriten Dragster 3000, supersalta lakritshjul i prasslig plastpåse. Det enda som behövdes för att JG skulle vara allas favorit var en antydan om att du fick proppa i dig hur mycket du ville av utsorterat och osäljbart godis: hjul som såg ut som punkterade badbollar och sura skumbananer som fastnat med 30 andra skumbananer.
Men jag kom aldrig till JG. Jag hamnade i stället på en pizzeria, vilket på sätt och vis blev lite av en revansch för det uteblivna frossandet på JG, även om jag slutade med frukostpizza redan dag fyra.
Inredning är en kombination av rum, möbler, färger och funktion och utgör en stor del av arbetsmiljön. Om givande arbetsuppgifter ligger överst på kravlistan för någon som tänkt byta jobb, så kommer en god arbetsmiljö strax efter, enligt en undersökning som HR-koncernen Wise gjorde 2012 – till och med före en hög lön.
Med det i minnet förstår man att TMF-medlemmarna spelar en stor roll i arbetslivet. De möbler och inredningssnickerier som produceras ute i landet har inte bara betydelse för hur folk trivs på jobbet – det påverkar också Sveriges BNP.
Peder Edvinsson, redaktör
Lämna en kommentar