Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / Migrerade möbler

Migrerade möbler

Var tar egentligen vår blågula design vägen när den lämnat landets gränser? Vi har svaret, i form av fem strålande exempel på svenska möbler som hittat nya hem i världen.

St.Olavs
Läkarordinerad design
På St. Olavs sjukhus i Trondheim, Norge finns bland annat specialistvård inom somatisk hälsa. Och svenska möbler. Både i labbmiljön och i studiesalarna finns HÅG SoF och HÅG Capisco Puls från Scandinavian Business Seating.

Reform-2
Fåtöljer för fika
På svenskdrivna och hajpade FIKA i New York är man kompromisslös i kvaliteten på sina godsaker. Samma gäller för inredningen. Här kan du vila ut i urtjusiga Rib, Reform och Speed från Johanson Design.

millibar
Roterbar stol
För den som gillar cocktails i sällskap av makalös utsikt är baren 360° i Innsbruck, Österrike ett hett tips. Då baren är spektakulär i sig, och rund, förstår vi att stolen som valdes blev stiliga och roterbara Millibar, formgiven av Anya Sebton för Lammhults.

Blå-Station
Lekfull läsning
Nya biblioteket Meda Teca i italienska Milano har bland annat läsesalar, utställningsrum och en hel våning vigd enbart åt barn. I det storslagna kulturella centrumet, vars nyckelord är kvalitet och flexibilitet, föll det naturliga valet på lekfulla Oppo och Puppa från Blå Station.

5.-Gärsnäs-Adelphi-lobby
Heta hotellmöbler
Adelphi Hotel i Melbourne, Australien, är det färg-sprakande och ultramoderna hotellet som blivit känt för sitt utbud av utsökta desserter. 2013 fick deras redan lyxiga inredning tillökning av Gärsnäs-fåtöljen Emma, av designduon Färg & Blanche.

Text: Magnus Ekbladh

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen