Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ internationellt

Tag-arkiv: internationellt

 • Så blir du ett proffs på export

  Så blir du ett proffs på export

  Danska Normann Copenhagen har funnits i 15 år. I dag exporterar företaget möbler och design till 2000 butiker i 82 länder. Här delar Poul Madsen, ägare och vd, med sig av sina bästa tips för att lyckas med export.

 • Så blev danska möbler en exportsuccé

  Så blev danska möbler en exportsuccé

  Såväl Sverige som Danmark har en stark möbelindustri med hög andel export. Men medan Sverige kännetecknas av en ansenlig inhemsk produktion har vårt grannland valt en lite annorlunda väg till att bli en erkänd möbelnation.

 • Migrerade möbler

  Migrerade möbler

  Var tar egentligen vår blågula design vägen när den lämnat landets gränser? Vi har svaret, i form av fem strålande exempel på svenska möbler som hittat nya hem i världen.

 • Swedish Midsummer Design Weekend: Uppskattad designhelg

  Andra upplagan av Swedish Midsummer Design Weekend (SMDW) ägde rum den 26–27 juni och blev precis som premiären 2013 en succé. Inbjudna europeiska arkitekter och journalister gästade Stockholm, fick en rundtur i företagens showrooms, åt goda middagar tillsammans och besökte Stockholms slott, följt av en föreläsning av Per Kallstenius, Stockholms förre stadsarkitekt. Syftet med SMDW är…

 • ”Du får bara en chans i Tyskland”

  ”Du får bara en chans i Tyskland”

  Endast några timmar från Sverige hägrar en jättelik marknad med 82 miljoner invånare. Tyskland är nära och många svenska företag känner sig manade att försöka etablera sig, men det är få som är kallade. Det gäller nämligen att göra sin hemläxa och vara strategisk.

 • Starkt samband mellan export och välfärd

  Sverige är i ett globalt perspektiv en mycket liten och mycket exportberoende nation. Den största delen av den välfärd vi tar för given betalas med intäkter från utrikeshandeln. I huvudsak är det industrisektorn i vid bemärkelse som står för exporten.

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen