Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv

Perspektiv

 • Trä ger positiva effekter på hälsan

  Trä ger positiva effekter på hälsan

  Miljövänligt, användbart, vackert – men också hälsosamt. Forskningsprojektet Wood2New har undersökt olika aspekter av interiört trä och hittat tydligt positiva effekter av trä i sjukhusmiljöer.

 • Regeringsmiljoner främjar Designsverige

  Regeringsmiljoner främjar Designsverige

  Näringsdepartementet satsar 28 miljoner kronor på Sverige som designland under fyra år. Visit Sweden ska tillsammans med design-, mode- och arkitekturbranschen höja medvetenheten utomlands och göra Sverige mer attraktivt som besöksmål – och därigenom öka exporten.

 • Nya möjligheter till industri i världsklass

  Nya möjligheter till industri i världsklass

  I juni släppte regeringen strategin och handlingsplanen”Smart industri” som identifierar fyra områden med satsningar som ska få svenska industriföretag att bli bäst i världen. 

 • Recept för framtidens kontor

  Recept för framtidens kontor

  Gladare medarbetare, färre sjukdagar, högre produktivitet och lägre koldioxidutsläpp. Det är bara några av vinsterna med ett behovsanpassat kontor, säger Ulrike Rahe och Holger Wallbaum, ledare för forskningsprojektet Smart Sustainable Offices.

 • Bland löv, fåglar, kvistar och blad

  Bland löv, fåglar, kvistar och blad

  Tanken med miljömärkningar och certifieringar är att det ska bli lätt för kunden, men ju fler märkningarna blir, desto svårare är det att sätta sig in i vad som gäller.

 • Föränderliga rum

  Föränderliga rum

  En mer individanpassad produktion är en tydlig trend i inredningsbranschen. De offentliga rummen har också blivit mer föränderliga, något som till exempel golvtillverkaren Kährs lagt märke till.

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen