Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Okategoriserade / Moelven satsar högt
Sherwin-Williams

Moelven satsar högt

Tuffa krav på koldioxidutsläpp och nya tekniska lösningar innebär helt nya förutsättningarna för byggnation. Nu växer marknaden för flervåningshus i trä.

– Äntligen har alla förstått att vi måste bygga mer med trä för att skapa en hållbar framtid, säger Johan Åhlén, vd på Moelven Töreboda som för första gången ställer ut på Trä & Teknik, 28–31 augusti.

Moelven Töreboda har ökat sin omsättning flera år i rad och senaste året med hela 20 procent. Allt är kopplat till flervåningshus med trästomme, en marknad som är glödhet.

– Miljöargumentet har fått ett sådant genomslag, i dag finns ett tydligt uppvaknande kring miljöfrågor i byggbranschen, säger Johan Åhlén.

Nu skjuter trähusen i höjden och Moelven Töreboda, som är en av landets största producenter av limträ, ser en snabbt växande marknad och har investerat i sin anläggning. Koncernen Moelven är även ny samarbetspartner till Trä & Teknik och kommer att vara involverat i ett antal seminarier kring att bygga effektivt i trä.

– Vi tycker att det här är en bra och intressant mässa som behöver ett större inslag av oss som faktiskt bygger och använder maskinerna och produkterna som visas. Alla har förstått att vi måste bygga mer med trä, nu vill vi berätta hur man gör, säger Johan Åhlén.

Trä & Teknik presenterar Moelven sitt nya system Trä8, som används till hybridlösningar.

Johan Åhlén, vd Moelven.

Johan Åhlén, vd Moelven.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen