Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Spaningen / Branschens mäktigaste

Branschens mäktigaste

Tidskriften Rum har listat Sveriges 100 mäktigaste inom design och arkitektur. Maktlistan är framtagen ur begreppet ”Inflytande – hur får man det och hur behåller man det?”. Vi har plockat ut topp 5.

Text Tidskriften Rum, Nya Rum, Rum hemma och Rum Design

  1. Emma Jonsteg (4)

Arkitekt och vd för UtopiaEmma_Jonsteg

”Få arkitekter får det att ljuda i skällan som Emma Jonsteg. Hon debatterar, modererar, poddar och nätverkar. Högaktuell med nya Nätverket för värdeskapande stadsbyggande som hon startade med Göran Cars (57). Hennes sociala och humanistiska insatser bidrar även till topplaceringen på listan, och då tänker vi förstås på hur hon fick med sig en stor del av Sveriges arkitektkontor i att samla ihop över två miljoner kronor till UNHCR som stöd för människor på flykt. Bland annat!”

  1. Lisa Lindström (Ny!)Doberman. Lisa.Fotograf: Emil Nordin

Vd Doberman

”Vem vill inte jobba med och för Lisa Lindström? Hon kan det där med att skapa förutsättningar för kreativa medarbetare. Lisa bygger ständigt vidare på Dobermans kultur, vilken nu även tar plats i klassrummen tillsammans med Minecraft där de låter spelen bli en del av framtidens lärande. Samtidigt som hon i egenskap av industrikansler ska hjälpa självaste statsministern att sätta fart på landet och dessutom agerade juryordförande för utmärkelsen Design-S under 2015.”

  1. Johanna Frelin (Ny!) Johanna Frelin. Foto Jann Lipka

Vd Tengbom

”Johanna är nybliven vd för Tengbom och kommer närmast från samma position på hajpade Hyper Island. Vi ser med stort intresse fram emot vad hennes gärning inom den svenska arkitekturen, och digitaliseringen av den, kommer att ge för ringar på vattnet.”

  1. Claesson Koivisto Rune (31)  

Design- och arkitekturkontor

”Alltid välrenommerade CKR adderar nu lägenheter till portfolion. På Södermalm i Stockholm har de ritat sitt första flerbostadshus. Takten de producerar både arkitektur och möbler i är hög, och man blir sällan besviken. Under föregående år gjorde byrån även sitt Rosa_bandet_02första projekt i USA. Än mer hedervärt är deras bidrag till Cancerfonden då de designade 2015 års Rosa Bandet-kampanj.”

  1. Christer Larsson (1)

Stadsbyggnadsdirektör, Malmö

”Så var hans arbete med en ny politik för arkitekturen klart. Christer har haft kort tid på sig, men under föregående höst landade hans utredning på politikernas bord. Åsikterna är många och nu väntar en lång radda av remisser, men att Christer har större inflytande än enbart i egenskap av Malmös stadsbyggnadsdirektör är givet.”

CL Bild ny

Siffran inom parentes redovisar personens placering på Maktlistan förra året. Hela listan finns att läsa på tidskriftenrum.se

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen