Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Hallå där! / ”Vi kämpade hårdare än de andra”

”Vi kämpade hårdare än de andra”

När FN i Genève bygger nytt är det småländska Swedese som ska stå för inredningen. Corona har förskjutit tidtabellen, men snart har vd Sonnie Byrling sina möbler i Schweiz.

Var i processen är ni nu med Genèveprojektet?

– Allt har skjutits fram åtminstone ett kvartal, men under senhösten kommer vi att göra första delleveranserna av våra möbler till Schweiz. Det hela började annars redan 2016 då vi blev utvalda att vara med på en mässa för att visa upp för delegater från FN vad vi hade att erbjuda för deras nya lokaler. Vi var kvar även till nästa omgång och efter de många gallringar som följde, till slut var det bara vi kvar och vi fick kontraktet.

Varför valde FN er?

– Jag tror att de tyckte att vi var konkreta och att vi hade bra svar på deras väldigt tuffa krav och frågeställningar. Mycket av de regler som kommit upp kring hållbarhet både socialt och vad gäller miljöfrågor är det ju FN som har formulerat och vi har alltid arbetat hårt med just de sakerna. Sedan tror jag att vi kämpade hårdare än konkurrenterna med att lösa uppgiften. Vi må vara stora i Småland, men i den stora världen är vi ganska små – då gäller det att verkligen visa vad man kan.

Har ni tagit fram särskilda FN-möbler?

– Både och. Mest handlar det om standardprodukter, men eftersom vi har Swedese Studio där vi arbetar med både anpassningar och helt nya möbler har vi haft bra möjligheter att möta FN:s mer precisa önskemål. I deras nya byggnad går de bort från klassiska kontorsmiljöer med enskilda skrivbord mot att i stället skapa en arbetsplats med fler möjligheter till spontana möten blandat med arbetsplatser och konferensrum. För den sortens inredning är vi väl rustade

SONNIE BYRLING Gör: Vd för Swedese Aktuell: Swedese har fått uppdraget att inreda FN:s nya lokaler i Genève. Urvalsprocessen var gedigen och pågick i flera år, senare i höst kan de första möblerna levereras.

SONNIE BYRLING
Gör: Vd för Swedese
Aktuell: Swedese har fått uppdraget att inreda FN:s nya lokaler i Genève. Urvalsprocessen var gedigen och pågick i flera år, senare i höst kan de första möblerna levereras.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen