Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Hallå där! / ”Vi ska driva utvecklingen”

”Vi ska driva utvecklingen”

Hallå där – Anna Werbitsch Arnell, färsk vd för Träcentrum i Nässjö

Anna Werbitsch Arnell Ålder: 44 Bor: Bankeryd och på gården Stora Björkudden Karriär: Kandidatexamen i kommunikationsvetenskap, regionchef på LRF och försäljningschef på Länsförsäkringar. Aktuell: Färsk vd på Träcentrum Nässjö, sedan maj 2022.

Anna Werbitsch Arnell
Ålder: 44
Bor: Bankeryd och på gården Stora Björkudden
Karriär: Kandidatexamen i kommunikationsvetenskap, regionchef på LRF och försäljningschef på Länsförsäkringar.
Aktuell: Färsk vd på Träcentrum Nässjö, sedan maj 2022.

Stämmer det att det var din man som hittade jobbet och tipsade dig?

– Ja, jag hade fokus på mitt jobb som försäljningschef på Länsförsäkringar och letade inte aktivt. Han ringde en dag och sa att han sett ett jobb som skulle matcha mig perfekt. Jag blev nyfiken, sökte jobbet, och han visade sig ha rätt.

Vad lockade dig till att bli vd för Träcentrum?

– Träcentrum har en spännande verksamhet och är en erkänt viktig aktör som gör skillnad för träindustrin genom arbete med företagsutveckling och kompetensförsörjning. Att vi dessutom bedriver konferensverksamhet i en fantastisk byggnad gör jobbet ännu mer utmanande och spännande.

Du har tidigare beskrivit att du saknar direkt erfarenhet från träindustrin. Vad tror du att ett ”utifrånperspektiv” kan tillföra Träcentrums fortsatta samverkan med trä- och möbelindustrin?

– Jag har arbetat med företagande i olika former i mina tidigare jobb och det har gett kunskap om vad som är viktig för lönsamhet och tillväxt. Många principer är liknande, men min bakgrund från andra branscher kan säkert ge andra perspektiv och nya insikter. Jag ser fram emot att träffa företagen och lära mig mer om branschen.

Träcentrum jobbar redan i dag med viktiga frågor för trä- och möbelindustrin, såsom kompetensförsörjning och kompetensutveckling, produktivitet och stöd för företag att utvecklas. Efter några månader på posten, har du identifierat några spännande nya områden att jobba med?

– Vi är en stark aktör för att utbilda ny kompetens och ska fortsätta utveckla det. Men vi ska också jobba ännu mer målinriktat med att erbjuda kompetensutveckling för företagens befintliga medarbetare. Vi ska vara det självklara valet när företagen behöver utbildning för att nå bättre resultat och tillväxt. För att ange ett specifikt område så är återbruk och nya sätt att återanvända material för både trä- och möbelindustrin ett område där vi måste se hur vi kan bidra med kunskap och kompetens till företagen.

Kan vi förvänta oss andra förändringar med dig som vd?

– Mitt uppdrag är att leda Träcentrum in i framtiden. Med omvärldens stora förändringar måste vi hänga med, anpassa och utveckla. Vi ska inte stå still utan vara en aktör som är med och driver utveckling för träbranschen.

TEXT HÅKAN LÖVSTRÖM

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen