Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Okategoriserade / Redaktören / Det bygger på samarbete

Det bygger på samarbete

Att köpa hus är mest av allt en känslostyrd aktivitet, säger Frida Scherdén och Anna Hernefrid – vd på småhustillverkarna Eksjöhus respektive Vårgårdahus.

Vi träffas på Husknuten i Frölunda för Reportaget för Trä & Möbelforum #4 2019 och pratar bland annat om det stora beslutet att skaffa ett alldeles fabriksnytt hus. De berättar båda om att deras kunder har anpassat sig till de regler som i dag gäller för belåning och amorteringar och hur de snabbt flyttar blicken till frågor som snarare rör den estetiska utformningen – ofta vägledda av sådant de snappat upp på sociala medier eller i tv och i tidningar. En investering på miljoner – och så hänger det till slut på profilen på dörrlisterna. Lite hårdraget. Då är det bra att ett ställe som Husknuten finns. Här står drygt 20 villor från många av Sveriges småhustillverkare och den som går i nybyggartankar kan gå omkring och känna in inredningsdetaljer, köksalternativ och hur stort ett rum på tolv kvadratmeter verkligen upplevs. Husknuten är en form av samarbete mellan konkurrerande företag som alla troligen tjänar på i slutändan. ”Det är bra för det enskilda företaget om det går bra för hela branschen”, som Vårgårdahus Anna Hernefrid uttrycker det.

En variant på samarbete har kunnat ses på Svenska Institutet i Paris under hösten. Där har de sex gästlägenheterna inretts av 45 svenska företag inom inredning, design och möbeltillverkning. Kolla hur lägenheterna ser ut HÄR.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen