Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / 8 bästa branschapparna

8 bästa branschapparna

Trä-appar

Vår bransch har en lång tradition i Sverige och i resten av världen. Appar är ett betydligt nyare påfund. Här presenterar vi åtta exempel på hur de två kan mötas.

1)
Wood – the Core of Scandinavian Design
Ett Ipad-magasin om trä skapat av inrednings­tidningen Hemstilat. Full av bland annat historia och intervjuer med intressanta personer som jobbar med trä på olika sätt. Dessutom utlovas inspiration till egna gör det själv-projekt i trä.
För: Ipad
Pris: 22 kronor

2)
Lathunden
En gratisapp från Svenskt Trä och ett arbetsverktyg för dig som arbetar med trä. Här får du direkt i mobilen veta vilka dimensioner som krävs för olika bjälkar samt takstolar i olika situationer samt virkesåtgång för bland annat spontat virke, lockpaneler och reglar, och mycket annan information.
För: Iphone, Ipad och Android
Pris: Gratis

3)
Lätt Mätt
Svenska Träskydds­föreningens app
Lätt Mätt hjälper till vid materialberäkning för bygget och innehåller också inspirationsbilder, tips och råd för nybörjare.
För: Iphone, Ipad
och Android
Pris: Gratis

4)
Stockholm Furniture & Light Fair / Stockholm Design Week
Appen från Stockholms­mässan innehåller information om vad som händer under Stockholm Design Week med guide till utställare, seminarier, kartor och mycket annat.
För: Iphone och Android
Pris: Gratis

5)
Limträappen
Appen från Moelven Töreboda hjälper till i användandet av limträ och Kerto som de själva marknadsför. Med hjälp av appen kan du dimensionera balkar till de vanligaste konstruktionstyperna.
För: Iphone, Ipad och Android
Pris: Gratis

6)
TMF
I TMF:s app håller du dig upp­daterad om nyheter i trä- och möbelindustrin. Dessutom går det att söka bland TMF:s med­lems­företag som produ­cerar allt från designmöbler till dörrar.
För: Iphone, Ipad och Android
Pris: Gratis

7)
Wood Care Expert
En enkel guide till hur olika träslag, stenarter och metaller sköts på bästa sätt. Appen är packad med steg för steg-guider och experttips och kommer från företaget Liberon.
För: Iphone och Ipad
Pris: Gratis

8)
I.D Wood
Med hjälp av den här appen kan du identifiera över 200 olika träslag från hela världen. Här finns information om hur träslaget vanligen används, var det växer och mycket annat.
För: Iphone och Ipad
Pris: 38 kronor

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen