Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Trendbrott med fler tjejer

Trendbrott med fler tjejer

När Yrkeshögskolan i Skellefteå till hösten startar tre utbildningar till produktions- och processtekniker är det en hel del kvinnor som sökt.

– Fortfarande utgör männen majoriteten men vi ser nu ett tydligt skifte på den fronten, säger Ulf Olofsson, rektor på Yrkeshögskolan i Skellefteå. De tre utbildningarna har utvecklats i nära samarbete med 25 företag i Västerbotten.

Yrkeshögskolan i Skellefteå har även ett nära samarbete med Träbransch Norr och Teknikföretagen.

En som har titeln produktionstekniker är Therese Ronneklev. Hon gick social linje p. gymnasiet och inledde sin yrkesbana inom .ldreomsorgen innan hon best.mde sig f.r att skola om sig.

– Hade jag vetat vilket trevligt jobb det här är hade jag naturligtvis gått en annan gymnasieutbildning och en YH- utbildning. Men nu är jag där i alla fall och varje dag lär jag mig något nytt om hur man kan lösa problem och vässa produktionen i fabriken, säger hon.

Therese betonar att jobbet som produktionstekniker passar lika bra för kvinnor som för män.

– Det handlar om hur man tänker, det är problemlösning och kunna se en helhetsbild vilket passar mig. Jag önskar att fler tjejer söker sig till den här typen av jobb för det är fantastiskt roligt.

Therese Ronneklev

Therese Ronneklev

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen