Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / Friskt vågat – allt vunnet
Sherwin-Williams

Friskt vågat – allt vunnet

Stockholm Furniture and Light Fair är mer än bara en fantastisk mötesplats för möbel- och designentusiaster. Under den intensiva veckan delas också en hel drös med priser ut. Vi har tittat på några av de lyckliga vinnarna.

Form +1 AwardForm-Award

Lampan W153, Inga Sempé (Wästberg)

Tidningen Forms pris är lite speciellt. Det är nämligen förra årets vinnare som utser årets vinnare. Rörigt? Inte alls. Förra året vann Färg & Blanche. Och i år var det alltså de som korade årets vinnare, Inga Sempé, med orden: ”Inga Sempé skapar objekt och med det lilla extra som ger poesi till vardagen”. Och just det, nästa år får Inga Sempé hitta en vinnare. Grattis Inga!

Årets utemöbel

Soffan Net, Ida Linea Hildebrand (Friends & Founders)Årets_utemöbel

Elle Decoration korar en hel serie vinnare under möbelveckan. Bland annat utses Årets Designer, Årets Badrum, Årets Kök, Årets… och så fortsätter det. Kul! Årets utemöbel
gick till Ida Linea Hildebrand och hennes Net. ”Lika fin på balkongen som i syrenbersån”, tyckte juryn. Det tycker vi med.

Årets möbelleverantör

Englesson Sverige ABÅrets_möbelleverantör

”För sitt nytänkande och sina goda och långsiktiga -affärsrelationer. Englesson erbjuder produkter av god kvalitet med få reklamationer”. Så löd branschföreningen Färg, Möbler och Interiörs (FMI) motivering när de utsåg familjeföretaget Englesson till vinnare. Detta var ett av tre priser som delas ut av FMI.

Årets möbelÅrets_möbel

Bistro, Mattias Stenberg (Olby Design)

När tidskriften RUM korar lysande exempel så gör de det rejält: Årets inredningsdetalj, Årets nykomling, Årets arkitektur – och såklart Årets möbel. Och just Årets möbel blev i år Bistro av Mattias Stenberg för Olby Design. Juryn hyllade stolens kombination av elegans och nätthet. Något som anses ovanligt i vår del av världen. Hela världens Grattis, säger vi.

Årets möbel (javisst, en till)Årets_möbel2

Afterroom, Chair No 1, Hung-Ming Chen och Chen-Yen Wei

”För att i stolarnas myllrande djungel hitta det enklaste av det enkla: en snygg och sittbar skiss till idén om en stol”. Hyfsad motivering va? Bakom orden står magasinet Residence. De nöjer sig såklart inte heller med bara ett pris. Men Årets möbel är ändå Årets möbel.

Text: Kristofer Sandberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen