Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Profilen / Lars Bülow är ute och cyklar
Sherwin-Williams

Lars Bülow är ute och cyklar

Lars Bülow

600 mil. Från Värmdö öster om Stockholm till fiskebyn Sagres i Portugal.  Så långt cyklar möbelprofilen Lars Bülow under våren. Syfte: att rensa hjärnan och göra plats för framtida utmaningar.

Tio mil om dagen, sex dagar i veckan trampar Lars Bülow på längs kustvägarna ned genom Europa. Söndagarna har han ledigt. Men det handlar inte om att späka sig.
– Nej, jag både äter och dricker gott. I Frankrike åt jag bland mycket annat moules frites och crèpes och drack calvados, säger han.

I 40 år har Lars Bülow designat möbler och drivit möbelföretag i Sverige utan att ha haft en enda sammanhängande semester. Uppdragen har gått i varandra. Inspirerad av äventyraren Renata Chlumska fick Lars Bülow idén till att ta en paus. Att ge kroppen en rejäl genomkörare och låta tankarna flyga fritt. Koppla bort beslutsmaskinen Bülow. Avgifta sig från arbetsnarkomanin. Få vara ensam med sig själv. Och det är fantastiskt, tycker han.
– Som cyklist är jag så nära naturen. Känner dofter. Ser hur små byar är byggda. Besöker krigskyrkogårdar från första och andra världskriget. Jag var inte förberedd på den enorma blåsten. Men det är bara att kämpa på!

Under resan möter Lars Bülow framför allt sig själv i lugn och ro. Ingen musik i öronen och inga talböcker. I stället unnar han sig att tänka sina tankar till slut. Går igenom sitt yrkesliv och tänker på vad som varit intressant.

När han ombes nämna tre höjdpunkter i karriären kommer den första direkt.
– Samarbetet med Kersti Sandin Bülow. Det är grunden i hela mitt yrkesliv och väldigt viktigt för mig.
Två andra höjdpunkter är när duon Sandin Bülow slog igenom som designer och när de blev entreprenörer och startade Materia.

Även åren på Lammhults var en mycket bra period i hans yrkesliv. Där valde han ledarskap framför design och fick människor att växa, utvecklas och känna stolthet.
– Jag har även lämnat en hel del bakom mig under den här resan. Jag vill inte tillbaka till en operativ roll i möbelbranschen. Nu är jag mer intresserad av strategiska uppdrag. Att få vara nyfiken, ställa dumma frågor. Och gärna vara till nytta för yngre människor.

BAKGRUND: Möbeldesigner och företagsledare. Grundade Materia tillsammans med partnern och livskamraten Kersti  Sandin Bülow, där Lars var vd. Senaste uppdraget var som Brand & Design Director för Lammhults Design  Group och vd för Lammhults Möbel.

ÅLDER: 63 år.

LARS OM LARS:  Engagerad, viljestark, har en helhetssyn. Både specialist och generalist.

VILL BLI IHÅGKOMMEN SOM: Den som såg och utvecklade andra människor.

Text Charlotta Zingmark Foto Lukas Eisenhauer

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen