Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Hjältar & Hjältinnor / Envis, ­tjurig och uthållig

Envis, ­tjurig och uthållig

Möbelrikets Johan Sjöberg vet hur man för­verkligar drömmar.

Målet är att Lammhult ska bli Skandinaviens designhuvudstad. Och för att nå dit arbetar Johan Sjöberg hårt. Den senaste pusselbiten han lyckats lägga på plats är Formens Hus, som flyttar från Hällefors till Lammhult och som också innehåller en förberedande industridesignutbildning.
– Det känns som en milstolpe och ger oss luft under vingarna. Nu kan vi bygga en anläggning i Lammhult för samlingar och utbildningar, som även blir en mötesplats. Att Formens Hus finns här betyder att vi kan höja ribban och nå vårt mål.

Ett av Möbelrikets stora arrangemang, Möbelriksdagen, blev i år den sista med Johan Sjöberg som vd.
Envishet, tjurighet och uthållighet är egenskaper som ligger bakom framgångarna. Och han tycker att många ger upp alldeles för lätt.
– Vore man bara lite mer uthållig i alla sammanhang så skulle det gå mycket bättre. Då skulle vi få fler företag, nya affärsidéer och nya produkter.
Han har under åren fått flera utmärkelser för sitt outtröttliga engagemang och det är ofta nyfikenhet som driver honom till att testa nya saker.
– Har man drömmar och skriver ner dem så förverkligas de ganska snabbt.
Under 2014 räknar Johan Sjöberg med att verksamheten i Formens Hus är i full gång.

JOHAN SJÖBERG
Bor: Vintertid i Stockaryd, vår och höst i Vrigstad, sommartid i Brantevik. Ålder: 59 år. Familj: Fru och fyra döttrar. Aktuell: Styrelse­ordförande Möbelriket AB i Lammhult, tidigare vd. Drömmer om: Att få vara med en stund till och få forma fram­tidens Möbelrike.

Text: Rebecka Gyllin
Foto: Möbelriket

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen