Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / Botten i toppen

Botten i toppen

Det är i södra Sverige det händer. I alla fall om man syftar på var TMF:s medlemmar håller hus. Allra flest är de i Västra Götalands län. Men Jönköping ligger inte långt efter. Här är topplistan.

1. Västra Götalands län: 171 företag
I det TMF-tätaste länet finns många olika företag. Till exempel Kinnarp, Tibrokök, Flügger, Marbodal, Ljungbergs snickeri, Götenehus… och båtbyggarna Fantasi Yatch. Flest är bäst!2. Jönköpings län: 151 företag
Här är det inte långt mellan snickerierna. Eller vad sägs om Eksjöhus, EFG Kontors­möbler, Finndomo, Burseryds list­fabrik och Lundins snickeri­fabrik. Ja, det är som ni förstår bara ett axplock. Här slår TMF-pulsen snabbt.

3. Skåne län: 118 företag
Bronset går till Skåne. Södra Sveriges TMF-representanter utgörs bland annat av A-hus, Ballings­löv, Skandi­form, Tarkett, Direkt­laminat och Jonssons Ledstångs­­fabrik. Vänta, en till? Vad sägs om ­Mårtenssons Orgel­fabrik?!

4. Stockholms län: 98 företag
När denna räkning gjordes hamnade huvud­stads­­länet precis under hundra. Vi hoppas såklart på tre­­siffrigt nästa gång vi räknar. Här hittar vi bland annat Sjöstadens Snickeri, Söder­malms Trävaru och Winab Vikväggar.

5. Kronobergs län: 67 företag
Med Växjö i centrum finns här gott om företag – inte bara Ikea alltså. Eller vad sägs om Gemla, Beds by Scapa och Bröderna Jonssons Träindustri.

6. Dalarnas län: 52 företag
Bland drygt 50 TMF-företag finns här Tomoku Hus, Mas-Stugan och DalaFloda Group. Och Rättviks trapp­fabrik. Och en himla många fler. Vi hälsar gärna på när som helst!

7. Västerbottens län: 50 företag
I höstas hälsade vi på hos Hedlunda. Men de är såklart långt ifrån ensamma i Väster­botten. Här görs bland mycket annat klassikern Tegsnässkidan.

8. Hallands län och Kalmars län: 48 företag
Sistaplatsen på denna korta lista delas av Hallands och Kalmars län. Båda har för närvarande 48 företag i länet. Bland annat Berga Form, Vimmerby Fönster­­snickerier och Derome.

Av Kristofer Sandberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen