Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Dubbel inspiration för möbelbranschen

Dubbel inspiration för möbelbranschen

En dag blev två, med dubbelt så mycket inspiration och innehåll. 2012 introducerade TMF de nya Möbeldagarna med massor av spännande föredragshållare.

Möbeldagarna är ett årligt event för möbel- och inredningsbranschen som arrangeras av SP och TMF – denna gång för tredje året i rad.
I vanlig ordning spände Möbeldagarna över en mängd olika områden. Robotisering och automation går numera hand i hand med mer estetiska inslag och formgivning, något designern Staffan Holm illustrerade väl i sitt föredrag ”Bortom träets begränsningar – tillverkningstekniker och materialhantering implementerat i produkter”.

En av de mest tankeväckande föredragen hölls av Jonas Hurtigh Grabe, Veldhoen & co, som utmanade bilden av det traditionella kontorslandskapet. I takt med ny teknik, flexiblare organisation och mer projektorienterad arbetsuppgifter ska det aktivitetsbaserade kontoret anpassas beroende på var du gör din uppgift bäst för stunden. Där du i framtiden kan bli av med ditt skrivbord men få 20 stycken tillbaka
– Roligt att se att så många från branschen var här. Det är oerhört viktigt med bra mötesplatser. Jag är väldigt nöjd med årets program och det bjöds något för alla inom möbelbranschen, kommenterade Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling på TMF.

Röster från Möbeldagarna

”Starkare underleverantörsled i Sverige, bättre konkurrens, högre automation, bättre miljöarbete, mer flexibel arbetsrätt, och inte minst, att ändra lagen om offentlig upphandling.”
Marcus Westdahl, vd EFG, hade en tydlig önskelista i sitt inledningsanförande.


”Bli bättre på storytelling om ditt företag. Och kom ihåg att den svenska flaggan utan tvekan är ett mycket bättre varumärke än alla era varumärken tillsammans.”
Amerikanskfödde Bruce Uhler, hållbarhetschef på Kärhs.


”Personfixeringen inom design tillhör gårdagen. Framtiden är snarare arbetsprocesser. Design har blivit en profession som blivit mer än en one-man-show, och det är ni producenter som kan styra den.”
Leó Jóhannsson, LiU Carl Malmsten Furniture Studies.

 

 

 

Text Cecilia Uhler

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen