Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Profiler i samverkan

Profiler i samverkan

Över 100 personer deltog i TMF:s serie med kurser i immaterialrätt.
– Det här har varit ett unikt samarbete mellan ledande profiler i branschen, säger Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling, TMF.

Kurserna i immaterialrätt har varit ett viktigt led i ambitionen att medvetandegöra branschen om piratkopiering och få producenter att arbeta strategiskt med frågan.
Konkret har utbildningarna handlat om grundläggande immaterialrätt för personer inom såväl handel- som producentled samt arkitekter och inredare.

Den 29 november avslutades mini-turnén i Malmö. Där fick deltagarna höra hur kopiering av möbler blivit ett konkret problem och hur branschen påverkas.
Utöver kunskaper om immaterialrätt och hur man skyddar möbler, fick de även veta mer om drivkraften till att utveckla ny form. Några av branschens mest namnkunniga möbelproducenter höll i utbildningspassen, till exempel Johan Lindau (Blå Station), Peter Jiseborn (Swedese), Lars Bülow (Lammhults Design Group), Kurt Tingdahl (Offecct) samt Eva Blum (advokat på Lindahl) och Markus Dahlberg (PRV).

– Sverige har en framgångsrik möbelindustri med design i världs-klass. Det är viktigt att vi värnar om fortsatt stark innovationskraft, säger Cecilia Ask Engström.

Läs mer på www.tmf.se/immaterialratt

Text Cecilia Uhler

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen