Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Insikt / TMF:s årsmöte nådde nya höjder
Sherwin-Williams

TMF:s årsmöte nådde nya höjder

DSC_0019Att se på tillvaron ur nya perspektiv är både nyttigt och välbehövligt. Och säkerligen var det många nya tankar som snurrade efter TMF:s årsmöte den 21 april. En journalist, en astronaut och en arbetsplatsexpert delade med sig av sina kunskaper när det gäller framtidsfrågor, ett ämne som alltid står högt på agendan.

TMF:s nya upplägg kring årsmötet blev en stor framgång. Med Stockholm och Münchenbryggeriet som träffpunkt för branschgruppsmöten, stämma och föreläsningar slogs publikrekord. Närmare 150 deltagare kom för att träffa kollegor och lyssna på inspirerande föredrag kring temat framtid och hållbarhet. Moderator för dagen var journalisten och filmaren Folke Rydén.

På plats fanns Sveriges enda astronaut, Christer Fuglesang, som berättade om sina rymd-äventyr. Åhörarna fick bland annat höra om rymdsjuka, att kinesiska muren inte syns från rymden och att man på rymdstationen återanvänder urin och sedan dricker den.

– I rymden blir det väldigt tydligt hur liten jorden är och att atmosfären ser skör ut. Att vi på vår lilla planet ska hålla på och bråka, det är verkligen onödigt, menade Christer Fuglesang, som fortfarande hoppas på ännu en resa ut i rymden.

Framtiden i rymden, vad händer?

– Rymdturismen finns redan, men kommer att utvecklas ännu mer. När det gäller rymdforskning känns det som att ”tillbaka till månen” är det som alla som jobbar mot. ESA (den europeiska rymdorganisationen) har en vision som kallas ”Moon Village”, vilket talar sitt tydliga språk. Men det ultimata målet är förstås att besöka Mars.

Efter traditionell årsstämma, där den sittande styrelsen valdes om och Claes Hansson fick fortsatt förtroende som ordförande, avslutades dagen med middag, där komikern Al Pitcher fick deltagarna att skratta gott.

Av: Mediaspjuth

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen