Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / TMF tog för sig i Almedalen

TMF tog för sig i Almedalen

TMF rekordsatsade på Almedalen 2011 med fem seminarier. Bland annat introducerades ett nytt ämne för evenemanget – piratkopiering.

I början av året drog TMF och möbelbranschen igång en treårig ­kampanj mot piratkopiering. Den kampen ­följdes upp under Almedalsveckan med seminariet ”Inget slår originalet”. Två möbelföretag – Blå Station och Swedese – visade handfasta bevis på ­plagiat av stolarna Sting respektive Lamino. En paneldebatt hölls med två riksdagspolitiker samt svenska Antipiratbyråns frontman Henrik Pontén. Problemet är allvarligt enligt en färsk rapport från medlemsföretagen. 85 procent av möbelföretagen upplever att de vid något tillfälle råkat ut för misstänkta fall av kopiering.

TMF var även med­arrangör i andra seminarier i Alme­dalen: LAS och kollektivavtalens funktion på framtidens arbetsmarknad, energieffektiviseringen av bostäder, samt det skriande behovet av framtida arbetskraft till trä- och möbelindustrin. För tredje året i rad höll man dessutom i bostadsseminariet ”Miljonprogrammet 2015 – Hur löser vi den nya bostadskrisen?”– en rejäl publikdragare.

Av: Kristofer Sandberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen