Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Stockholm Furniture & Light Fair – Inget är som det brukar

Stockholm Furniture & Light Fair – Inget är som det brukar

I februari är det åter dags för Stockholm Furniture & Light Fair. Mässan blir den 63:e i ordningen. Men tro inte att allt är som det brukar. En av de stora nyheterna heter Stockholm Design Talks. 

Seminarier, föreläsningar och panelsamtal. Det är vad Stockholm Design Talks kommer att handla om när Stockholm Furniture & Light Fair skruvar upp satsningen på seminarie- och kunskapsdelen.

– Eftersom vi har så många inflytelserika gäster på besök under veckan så vill vi passa på att fördjupa diskussionen kring möbel- och belysningsdesign. Stockholm Design Talks blir ett forum där föreläsare och paneldeltagare från hela världen kan samlas, säger Cecilia Nyberg, projektchef för Stockholm Furniture & Light Fair.

Hanna Nova, Mark Isitt och Guy Dittrich kommer att moderera varsitt semiarium under Stockholm Design Talks.

Hanna Nova, Mark Isitt och Guy Dittrich kommer att moderera varsitt semiarium under Stockholm Design Talks.

Behovet av att på ett mer strukturerat sätt kunna dela erfarenheter och kunskap mellan människor i branschen har växt fram under flera år. Cecilia Nyberg berättar att ett av målen under mässan är att man som besökare ska ”stanna upp och lyfta blicken kring gemensamma bransch­frågor”. Och i det avseendet menar hon att Stockholm Design Talks passar bra.

Temat för diskussionerna kommer att vara ”Moving forward” som handlar om att branschen måste se framåt efter de tuffa år som varit. Diskussionerna kommer att ha såval lokala perspektiv som internationella.

En annan fördjupning är Digital Retail Academy som man hoppas ska ge nya insikter inom den digitala världen vad gäller e-handel, digital marknadsföring, marknadsföring i sociala medier med mera. Utöver detta kommer det även finns trendseminarier, materialföreläsningar och en mängd andra intressanta vinklingar inom design.

Vid sidan av allt detta lyfter man också matupplevelsen. Och det gör man tillsammans med inga mindre än Sveriges hopp i Bocuse d’Or, Tommy Myllymäki och designern Jens Fager.

– Det var dags att utveckla konceptet. Man har alltid kunnat äta i Designbaren. Men den här gången fokuserar vi lika mycket på maten som på designen, säger Cecilia Nyberg.

Design_Talks
– Det kommer vara maten som styr inredningen. Det vill jag förmedla och förstärka i matsalen, säger Jens Fager.

Inte helt otippat är ”svenskt” det genomgående temat i Designbaren. Maten kommer att vara baserad på svenska råvaror och materialvalen väljs utifrån ett svenskt perspektiv. Det utlovas plats för både enkelhet och elegans och både mat och inredning hoppas såklart falla internationella besökare i smaken.

– Till framförallt de utländska besökarna vill vi erbjuda en upplevelse av Sverige med klassiska smaker i modern tappning. Rätterna kommer att vara lite mindre, så att man kan prova flera olika, säger Tomy Myllymäki.

FAKTA Stockholm Furniture  & Light Fair

När: 4–8 februari 2014.

Var: Stockholms-mässan, Älvsjö.

Hur: Cirka 750 företag ställer ut (varav 80 procent är från Skandinavien). Cirka 40 000 besökare väntas till mässan.

Webb: För mer information: www.stockholm­furniturefair.com

Text: Kristofer Sandberg

Bild: Atmosfär by Attar/Brikk

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen