Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Stockholm Furniture Fair storsatsar inför 2023

Stockholm Furniture Fair storsatsar inför 2023

I samband med Stockholm Design Week i september presenterades en rad stora nyheter inför Stockholm Furniture Fair 2023 (7–11 februari), däribland en ny grafisk identitet, en ny plattform för experimentell design och ett nytt skandinaviskt designpris. Dessutom är nästa års Guest of Honour för första gången svensk.

– Vi tar nya grepp både på Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week. Vissa saker kommer märkas direkt, medan andra implementeras mer långsiktigt, säger Hanna Nova Beatrice, projektchef för Stockholm Furniture Fair.

För första gången i mässans historia går nu hedersuppdraget Guest of Honour till en svensk aktör – designstudion Front. Front ställde ut på Greenhouse i början av sin karriär och har i dag en stark relation till både den svenska och internationella design- och gallerivärlden.

I februari 2023 lanseras även den nya utmärkelsen Scandinavian Design Award som Stockholm Furniture Fair stiftat tillsammans med förlaget It is Media.

Inramningen med en interaktiv app och ett större engagemang i huvudstaden kommer också fortsätta.

– Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair är världens största mötesplats för skandinavisk design. Vi erbjuder en etablerad mässa med över 70 års erfarenhet, samtidigt som vi ansvarar för en snabbfotad designvecka i staden. Det är en stark kombination, säger Hanna Nova Beatrice.

Guest of Honors Horselamp Moooi

Guest of Honors Horselamp Moooi

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen