Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Enkäten / Om kompetensutveckling

Om kompetensutveckling

Kompetensutveckling är a och o för de flesta företag.
Men hur ser förutsättningarna ut egentligen? Vi frågade
tre medlemsföretag.

Vad är det viktigaste för ditt företag
när det gäller kompetensutveckling?

”Blir folk i närområdet”

– Vi får utbilda vår egen personal. Eftersom vi ligger lite i obygden, mitt emellan städer, är det svårt för oss att locka folk. Att pendla hit är en kortsiktig lösning. Så för att få stabilitet så får vi leta efter personer som har den rätta viljan att lära sig det här, då blir det folk i närområdet, för då vet vi att de stannar hos oss.

Leif Svanholm, vd, Skidstahus, Ullånger

”Krävs jättesatsning”

– För oss och för hela branschen är det jättetufft. Och så fort det vänder så är bristen på ingenjörer inom byggsidan enorm. Jag tycker att universiteten har dåligt fokus på detta. Det verkar vara mer intressant att jobba med andra typer av industrier än byggsektorn. Så det måste till en jätte-satsning, för om det ska byggas ett nytt miljonprogram, vem ska göra det?

Peter Mossbrant, vd, Deromehus, Kungsbacka

”Vi vill inte outsourca”

– Det är svårt att hitta kompetent personal. Just nu står vi inför nyanställningar inom både konstruktion och produktion, och vi brukar få bra respons. Tyvärr är det många som faller bort på grund av att de inte har den kompetens vi kräver. Och den här gången vill vi ha någon som är kvalificerad från början. Dessutom vill vi gärna ha dem anställda hos oss, inte tvingas outsourca.

Birgitta Hedlund, vd, Bra Hus, Furudal (Dalarna)

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen