Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Rekrytering

Tag-arkiv: Rekrytering

 • Branschskola för möbel- och inredningsbranschen?

  Branschskola för möbel- och inredningsbranschen?

  TTC, Tibro Trätekniska Center, har beviljats 3,2 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden för att göra en förstudie om möjligheterna att starta en branschskola inom möbel- och inredningsområdet. Företagen har svårt att rekrytera de personer som de behöver för att växa, utvecklas och skapa nya jobb, säger Mikael Hultberg, som arbetar som projektledare på TTC. –…

 • Coachningen beror på individ och diagnos

  Rekryteringsföretaget Novare Peritos gör att fler unga blir en resurs på arbetsmarknaden. Unga med kognitiva funktionsvariationer är en ofta outnyttjad arbetskraft. För många med diagnoser i autismspektrumet eller som kommer från särskolan väntar arbetslöshet eller sjukersättning trots att de är arbetsföra. – De behöver ofta bara coachning, hjälp och stöd för att fungera på en…

 • Vinnande väg till yrket

  Vinnande väg till yrket

  Snickarlaget i Sävsjö har börjat med Yrkesintroduktionsavtalet. Gymnasieelever får varva utbildning med praktik och företagen kan hitta duktig personal. En win-win-situation. – Mig passar det perfekt, säger Cajsa Ivarsson, 18, som i våras gick ut hantverksprogrammet.

 • Jakten på kompetensen

  Jakten på kompetensen

  Det är svårt att rekrytera unga till utbildningar inom trä och möbel. Detta trots hög ungdomsarbetslöshet och goda framtidsutsikter för träbranschen. Såväl företag som utbildningar behöver bli bättre på att visa att de finns.

 • Tar steget in i ny chefsroll

  Hennes bror är advokat, och hennes man jobbar med skatterätt. Trots detta är juridiken långt ifrån allt i hennes liv. Möt Eva Glückman, TMF:s nya förhandlingschef.

 • Vägen till en lyckad rekrytering

  De flesta rekryteringar som görs i Sverige sköts av småföretagare eller chefer på mellannivå. Här är 11 punkter som guidar dig genom rekryteringsprocessen.

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen