Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / VDn har ordet / Global mässa ska synas på hemmaplan

Global mässa ska synas på hemmaplan

Så är det åter dags för möbelmässa i Älvsjö, eller som det formella namnet lyder; Stockholm Furniture & Light Fair. Det finns goda anledningar till att det officiella namnet inte längre är svenskt. Få branscher är i ordets rätta bemärkelse så globala som möbelindustrin där man dessutom hävdar sig väl i konkurrensen. Svensk möbeldesign och svenskt formspråk är känt och älskat över hela världen, och några av världens mest kända möbelföretag är svenska. Exportandelen är stor. Potentialen är ännu större. Mässan är därför också helt naturligt en samlingsplats för utställare från hela världen.

Stockholm Furniture & Light Fair besöktes 2017 av fler än 1 100 journalister. Av dessa var ungefär 300 internationella. Arkitekter från hela världen flyger in. Intresserade designers anländer. Sammanlagt besöktes mässan 2017 av fler än 40 000 personer från mer än 60 olika länder. Genomslaget är enormt och dessutom ökande. Vi är mycket glada att alltfler inser detta. Antalet hotellnätter och restaurangbesök ökar markant liksom omsättningen för butiks- och servicenäringen.

Tillsammans med bland andra Stockholm stad har TMF ett samarbete som handlar om att ytterligare öka antalet besökare på mässan – i första hand med 20 000. Redan på Arlanda kommer besökare att mötas av information om de aktiviteter som finns. Nytt för i år är också att Kungsträdgården används för flera aktiviteter under mässan. Tanken är att vi ska nyttja stadens unikitet som utställningsplats för svensk design. En lek med ljus och vintermörker. I samband med mässan öppnar också Möbeldesigmuseet i Frihamnen där Kersti och Lars Bülow visar upp delar(!) av sin privata möbelsamling om mer än 700 objekt av oftast skandinavisk design. Missa inte den!

Svensk möbelindustri är viktig för Stockholm, men ännu viktigare utanför huvudstaden. Där bidrar den till sysselsättning, utveckling och globalisering. För boende i Lammhult, Vaggeryd och Älmhult är den porten till världen. För världen är det porten till Sverige som man gärna gläntar på. Genom exportintäkter betalar den för välfärden och skapar framtidshopp.

TMF är självfallet på plats med egen monter. Besök oss gärna. Likt möbelindustrin välkomnar vi alla .

David Johnsson

Vd, TMF

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen