Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / EX–WORKS 2020 En gemensam scen för årets avgångsstudenter

EX–WORKS 2020 En gemensam scen för årets avgångsstudenter

Den 10 oktober till 12 december – i utställningen EX-WORKS 2020 – erbjuder Möbeldesignmuseum en gemensam scen för årets avgångsstudenter från Beckmans, HDK-Valand, Konstfack och Malmstens. EX-WORKS 2020 är en samlingsutställning som är unik i sitt upplägg att samla studentprojekt från olika designskolor och den kompletterar de virtuella examensutställningar som i år blev resultatet på grund av Coronapandemin.

EX-WORKS 2020 ger en inblick i skolornas arbetsmetodik, designprocess och resultat. De utställda föremålen speglar i viss mån skolornas särart, vilket kan ge information till unga som tänker söka en designutbildning i framtiden.

– Sammantaget håller årets examensarbeten hög kvalitet och studenternas arbeten visar en betydande spännvidd. Här finns hög konstnärlig och intellektuell nivå, välstuderad funktionalitet, utsökt hantverk och materialbehandling samt många gånger en väl genomtänkt cirkularitet, säger designprofilerna Kersti Sandin och Lars Bülow – grundarna och paret bakom Möbeldesignmuseum.

– Vi är övertygade om att här finns designers som kommer att berika den skandinaviska möbelkulturen, nå yrkesmässig framgång och uppskattning i en framtid.

EX–WORKS 2020 produceras av Möbeldesignmuseum med stöd från TMF, Svensk Tenn, Svenskt Trä samt Carl Malmstens Hantverksstiftelse.

Skärmavbild 2020-10-29 kl. 23.12.36

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen