Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / Blått ÄR flott i höst
Stockholmsmässan

Blått ÄR flott i höst

Inredning är det som skapar ett hem av hus och möbler. Vi bad Trendgruppen PR:s vd Karin Sköldberg spana in fem trender för svenskarnas hemmiljö hösten 2015.

Text Karin Sköldberg

Sotiga pasteller Från Karin och Carl Larssons konstnärshem i Sundborn, via efterkrigstidens jukeboxdoftande inredningar till 1980-talets färgsättningar kommer inspiration till de sobra och sotiga pastellerna. De mättade  pastellerna passar fint till naturliga material och trärena ytor.

Sotiga pasteller
Från Karin och Carl Larssons konstnärshem i Sundborn, via efterkrigstidens jukeboxdoftande inredningar till 1980-talets färgsättningar kommer inspiration till de sobra och sotiga pastellerna. De mättade pastellerna passar fint till naturliga material och trärena ytor.

Blått! Färgen blå slår i höst igenom i alla nyanser. Det blå framhäver en sofistikerad trend som för tankarna till medelhavsländerna där blått alltid har varit en naturlig del av inredningen.

Blått!
Färgen blå slår i höst igenom i alla nyanser. Det blå framhäver en sofistikerad trend som för tankarna till medelhavsländerna där blått alltid har varit en naturlig del av inredningen.

Enkelt, rustikt Råa ytor och enkla material. Keramiken är ”tjock”, liksom lasyren. Stora, rustika matbord med mycket hantverkskänsla i en annars toppmodern miljö. En hel del grafiska element som flirtar med det etniska. Enkelt, välgjort, avskalat.

Enkelt, rustikt
Råa ytor och enkla material. Keramiken är ”tjock”, liksom lasyren. Stora, rustika matbord med mycket hantverkskänsla i en annars toppmodern miljö. En hel del grafiska element som flirtar med det etniska. Enkelt, välgjort, avskalat.

Längtan till naturen Vi vill ha in naturen i våra hem, vilket visar sig både genom färgsättning med olika gröna nyanser på väggar, möbler och inredning men även genom stora, gröna bladväxter som flyttar in i våra hem. Blommorna i rummet ställs inte bara på fönsterbrädor och golv, nu vill vi även ha amplar, blombord och piedestaler.

Längtan till naturen
Vi vill ha in naturen i våra hem, vilket visar sig både genom färgsättning med olika gröna nyanser på väggar, möbler och inredning men även genom stora, gröna bladväxter som flyttar in i våra hem. Blommorna i rummet ställs inte bara på fönsterbrädor och golv, nu vill vi även ha amplar, blombord och piedestaler.

Monokromt Färgsätt hela rummet i en och samma kulör, blanda matt, blankt och olika strukturer. Möbler, mattor, lampor, bord, väggar – allt går i olika nyanser av samma färg. Trenden började synas på Stockholm Furniture & Light Fair i februari och blommar ut i höst.

Monokromt
Färgsätt hela rummet i en och samma kulör, blanda matt, blankt och olika strukturer. Möbler, mattor, lampor, bord, väggar – allt går i olika nyanser av samma färg. Trenden började synas på Stockholm Furniture & Light Fair i februari och blommar ut i höst.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen