Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Insikt / Trä & Teknik får sitt eget Woodstock
Sherwin-Williams

Trä & Teknik får sitt eget Woodstock

Arctic Bath Summer FrontÅrets upplaga av Trä & Teknik aspirerar på att bli en mötesplats med större bredd och djup för morgondagens träindustri. Mässan, som tidigare mest vänt sig till produktionsfolk och tekniker, får nu en rad nya målgrupper: skogsägare, arkitekter, möbeldesigners, byggherrar, fastighetsägare, politiker, med flera. Den minsta gemensamma nämnaren är materialet, alltså trä, vilket inte minst lyfts på mässdelen Wood Fusion.

– Ambitionen är att driva användningen av trä, säger Annika Persson, affärsutvecklare på Svenska Mässan.

– Vi har haft en intensiv dialog med branschföreträdare. Och mött starka önskemål om en samlad mötesplats, där man kan fördjupa sig inom alla segment. Alltifrån skogsnäring till möbeltillverkning, ända fram till slutkonsumenten.

På seminariesidan finns i år två spår: Wood Fusion och Morgondagens Träproduktion där Wood Fusion är en specialbyggd lounge med seminarier och case kring trä och hållbart byggande. I år blir också Wood Fusion något alldeles extra med en monumental träskulptur byggd av 300 stockar direkt på mässgolvet. Trä & Tekniks eget Woodstock.

Arkitekt är Bertil Harström – en framstående arkitekt med trä som specialitet och som vill lyfta fram det hållbara byggandet.

– Trä som material motsvarar framtidens krav på ekologiskt hållbart byggande. Faktiskt det byggmaterial som bäst klarar de koldioxidkrav som antogs vid klimatmötet i Paris i december. Där tittar man på livscykelanalyser, hela kretsloppet.

Här är några av de ämnen som kommer att diskuteras på Wood Fusion:

  • Trender med internationell utblick
  • Sveriges exportpotential
  • Temaområden som Trä + Materialet, Trä + Klimat, Trä + Bygga, inreda och renovera och Trä + Framtid + Handel

Gert Wingårdh, Sami Rintala, Stefan Winter och Bertil Harström är några av talarna. Wood Fusion äger rum den 6–9 september 2016 och är en del av Trä & Teknik, Nordens ledande mässa för den träbearbetande industrin.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Trä och Möbelföretagen