Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Möbeldagen – viktigt forum för branschen

Möbeldagen – viktigt forum för branschen

Den årliga Möbeldagen närmar sig och 2013 vässas konceptet ytterligare med paneldebatter och fler interaktiva inslag. Årets fokus ligger på underleverantörsledet. Datum och plats är den 19 november på Pulsen i Borås.

– Jag tycker det är viktigt att vara där; för att träffa folk i branschen men även för att utbyta bra idéer, säger Andreas Wadskog, vd på Karl Andersson & Söner och Möbeldagsbesökare sedan fem till sex år.

– Jag tror också det är viktigt för oss i möbelindustrin att träffas på andra ställen än mässor – här får man ett annat perspektiv och det lyfts andra spörsmål och insikter om aktuella ämnen.

Just i år är Möbeldagen extra intressant för Andreas Wadskog eftersom en av företagets anlitade formgivare, Lina Nordqvist, är en av talarna.

Lina Nordqvist är en av talarna på ­Möbeldagen 2013. Hon har bland annat ­designat ­bokhyllan Level för Karl ­Andersson & Söner.

Lina Nordqvist är en av talarna på ­Möbeldagen 2013. Hon har bland annat ­designat ­bokhyllan Level för Karl ­Andersson & Söner.

När det gäller årets fokus, underleverantörer, får det också sin plats på agendan. Aspens Bads vd, Pontus Eklind, ger sin syn på ”hur man utvecklar och utvecklas med sina underleverantörer”, och deltar senare i en panel som debatterar ämnet under rubriken ”Hur skapar vi en konkurrenskraftig underleverantörsindustri?”

Möbeldagen modereras av Nicklas Mattsson, chefredaktör för tidningen Entreprenör. Efter det sista föredraget håller TMF öppet årsmöte för medlemmar i TMF:s möbelsektion innan Möbeldagen avrundas med middag på Grand Hotel.

Möbeldagen arrangeras av SP och TMF och ska ge inspiration och fördjupad kunskap. Bland årets föredragshållare finns SIS, ForTex, ABB, Smart Textile, Material ConneXion, Fairlink m fl.

Hyllan Level

Hyllan Level

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen