Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Möbeldagen 2018: Hur skapar man ett innovativt företagsklimat?

Möbeldagen 2018: Hur skapar man ett innovativt företagsklimat?

Förändringsledning och innovation får stort fokus på Möbeldagen, som i år äger rum den 8 november på Dunkers kulturhus i Helsingborg. En av talarna är Sofie Lindblom, tidigare global innovationschef på Spotify, och deltagarna får även ta del av hur man på Ragnars Inredningar har arbetat aktivt med frågan.

Skärmavbild 2018-10-20 kl. 13.15.56

En av talarna på Möbeldagen 2018 är Sofie Lindblom, tidigare global innovationschef på Spotify.

– Vi har i våra samtal med företag i branschen uppfattat att vissa känner sig aningen ensamma i den förändringsprocess man på ett eller annat sätt måste igenom och mot bakgrund av det är ett tema under Möbeldagen 2018 ”Förändringsledning och innovation”. Vår tanke är att deltagarna ska få inspiration och verktyg för hur man kan skapa ett innovativt företagsklimat, hur man leder i förändring och hur medarbetare engageras och involveras i processen, säger Linda Löf, TMF:s projektledare för eventet.

Ett annat spännande inslag på temat är produktutveckling med duon Elin Ankerblad och Johan Frössén från design- och innovationsbyrån Doberman. Med 20 år i branschen, cirka 100 anställda i Stockholm och New York och en verksamhet som sträcker sig från digital transformation till produktdesign har Doberman utvecklats till ett internationellt ledande och normbrytande designkonsultföretag.

Elin Larsson, hållbarhetschef på Filippa K, avrundar dagen och kommer att berätta om företagets omställning till en cirkulär affärsmodell, där de har kommit en bra bit på väg. Vilka är deras lärdomar? Vad har gått bra och vad har gått mindre bra för dem?

– Vi i möbel- och inredningsbranschen har en hel del att lära av angränsande kreativa näringar när vi nu måste styra allt mer tydligt mot det cirkulära, menar Linda Löf.

Moderator för Möbeldagen 2018 är Hanna Nova Beatrice, chefredaktör på Residence.

Läs mera om Möbeldagen 2018.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen