Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Matbordet som kopplar upp förstagångsväljare till riksdagen

Matbordet som kopplar upp förstagångsväljare till riksdagen

För att ge förstagångsväljare en chans att prata direkt med politiker inför valet 2018 har TMF skapat ”Table of Discussion” – ett tvådelat, interaktivt matbord som kopplar upp ungdomar till riksdag och regering.

Mikael Damberg, närings- och innovationsminister.

Mikael Damberg, närings- och innovationsminister.

Genom var sin integrerad skärm kan ”Table of Discussion” få personer som annars är långt ifrån varandra att sitta tillsammans vid samma bord. Den ena halvan av bordet har under våren varit placerad i riksdagen, medan den andra befunnit sig på turné till olika gymnasie-skolor.

Syftet med Table of Discussion är att ge ungdomar en chans att ställa sina frågor till politikerna. Bordet, framtaget av C & D Snickeri, är en del av TMF:s initiativ TM_X (Trä- och Möbelexperimenten) med fokus på att utveckla nya lösningar som förändrar och förbättrar genom hantverk, design och teknik.

– Genom att visa hur vi hanterar ett brinnande samhällsproblem med kunskapen och kreativiteten som finns i vår bransch hoppas vi inspirera dem att göra detsamma. Att känna sig hörd av sina makthavare är en förutsättning för att skapa förändring, säger David Johsson, vd på TMF

tableofdiscussion.com

Instagram: @tmx_swe

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen