Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Inwido gör sitt tredje förvärv under 2022 – köper Westcoast Windows

Inwido gör sitt tredje förvärv under 2022 – köper Westcoast Windows

I juni blev det klart att fönstertillverkaren Inwido köper Westcoast Windows från Wasafönster. Westcoast Windows, som grundades 1995 och också är medlemmar i TMF, är ett företag med verksamhet i Sverige och England som tillverkar fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar i trä och trä/aluminium vid fabriken i Trollhättan.

Verksamheten, som under 2021 hade cirka 80 anställda, blir nu en del av Inwidos affärsområde Skandinavien.

– Förvärvet av Westcoast Windows stärker vår position i Skandinavien. Företaget är redan idag framgångsrikt och har ett välkänt varumärke.

Vi ser stora möjligheter till fortsatt god utveckling av bolaget inom ramen för Inwido men också till synergier och på sikt möjliga produktionssamarbeten. Förvärvet är ett ytterligare steg för att nå vårt långsiktiga och ambitiösa tillväxtmål, säger Henrik Hjalmarsson, Inwidos vd och koncernchef.

Westcoast Windows är Inwidos tredje förvärv under 2022. Samma vecka kommunicerades förvärvet av finska Hyvinkään Puuseppien Oy, och i mars utökades affärsområdet Västeuropa med Dekko Window Systems i Manchester.Westcoast-Windows-AB-LANDSTEDT14

Mer:

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen