Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Profilen / Full fart framåt!

Full fart framåt!

Efter 29 år som vd på Offecct har Kurt Tingdal bytt roll inom företaget. Numera får konsultuppdragen samsas med hans stora bilintresse, som stavas racing och sportbilar.

Kurt Tingdal startade designföretaget Offecct AB tillsammans med Anders Englund 1990. Men efter tre decennier som vd bestämde han sig för att det var dags för n.got nytt. I dag arbetar han som konsult och en stor del av hans fritid läggs på racing.

KURT TINGDAL GÖR: Grundare och tidigare huvudägare av Offecct AB. I dag ägs företaget av Flokk AS och har 80 anställda i Tibro. BOR: I Tibro, Västra Götalands län, och på sommaren på västkusten. FAMILJ: Hustrun Katarina, fyra vuxna barn och barnbarn.

KURT TINGDAL
GÖR: Grundare och tidigare huvudägare av Offecct AB. I dag ägs företaget av Flokk AS och har 80 anställda i Tibro.
BOR: I Tibro, Västra Götalands län, och på sommaren på västkusten.
FAMILJ: Hustrun Katarina, fyra vuxna barn och
barnbarn.

– Jag är delägare i LL Motorsport i Tyresö sedan ett år tillbaka. Det är ett racingstall som tävlar på elitnivå i Europa med föraren Linus Lundqvist. Linus är regerande mästare i det brittiska Formel 3-mästerskapet och tävlar just nu bland annat i Euro Formula, säger Kurt Tingdal.

Hans hjärta klappar lite extra för bilar med karaktär och i garaget finns en Indigo 3000 som han gärna tar en tur i. En unik bil som byggdes i endast 43 exemplar i värmländska Arvika.

– Det är en bil med underbar känsla och en fantastisk svensk designhistorik, förklarar Kurt Tingdal.

Att kliva av vd-posten har gett en större frihet i kalendern men trots det är Kurt Tingdal sällan sysslolös. Förutom det brinnande bilintresset har han flera fastigheter som behöver tillsyn och en växande familj med barnbarn som han gärna tillbringar tid med.

– Jag kände förra året att nu är det rätt tajming för mig, och kanske också för företaget, att få en ny utmaning. Numera har jag valt att arbeta med rådgivning, affärsutveckling samt aktivt styrelsearbete i några företag. Det är oerhört roligt att få dela med sig av lärdomar som jag byggt upp under så många år, säger Kurt Tingdal.

Han har alltid tyckt om affärer mellan människor och trivts med att vara till stöd och hjälp för andra. Därmed blev den nya rollen väldigt passande och i dag arbetar han runt två dagar i veckan med affärsutveckling för Offecct. Resterande tid lägger han på några andra företag och deras affärs- och konceptutveckling.

– Det är spännande att få vara med lite i utkanten av verksamheter som jag tror på och som vill samarbeta med mig. Jag har fått mycket stöd genom åren och bidrar gärna med de kunskaper jag har, avslutar Kurt Tingdal.

TEXT: EMMA D MARKOVIC FOTO: OFFECCT

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen