Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Dags att inta mässcenen

Dags att inta mässcenen

Möbelsveriges årliga mötesplats, Stockholm Furniture Fair, närmar sig och därmed laddar Trä- och Möbelföretagen för fullt med aktiviteter. 2013 tar TMF frågan om kopiering till mässans scen i entréhallen. 

Personer verksamma inom möbelbransch och media debatterar kopiering, och det Etiska råd som TMF instiftat tillsammans med Stockholmsmässan kommer att presenteras. Därefter leder Hanna Nova Beatrice en paneldebatt med företrädare från möbelbranschen om vad som kan göras åt kopieringen med särskilt fokus på medias roll.
Tid och plats: Onsdag 6 februari, kl 11.00, Scenen entréhallen

Dessutom frontar TMF som vanligt Möbelfakta – nu med  över 100 möbler märkta. Precis som 2012 kommer Möbelfakta ha ett särskilt fokus gentemot upphandlare med två stycken seminarier. Vad är Möbelfakta, och vad är nyttan med systemet för den som upphandlar möbler? Vi går igenom hur Möbelfakta kan hjälpa de som är upphandlare till tryggare affärer.
Tid och plats: Onsdag 6 februari, kl 14.00 + fredag 8 februari, kl 14.00, lokal: K14 

TMF

TMF har ny monterplats!
I år hittar ni oss i entréhallen vid huvudentrén till A-hallen (EH:08).
Kom gärna förbi och prata Möbelfakta, kopiering eller helt andra bransch- och arbetsgivarfrågor som är viktiga för dig. Vi ses på mässan!

TMF på SFF

4/2 kl 15.00: WoodPunk , pressträff på Scandic Anglais.

5/2: Cecilia Ask Engström, chef för branschutveckling TMF, talar  på invigningen.

5–6/2: TMF deltar i Agent till Agent tillsammans med SFF. Över 130 internationella besökare får VIP-inbjudan till mässan.

6/2, kl 11.00: Etiska Rådet -presenteras, Paneldebatt om Immaterialrätt på mässans scen.

6/2, kl 14.00: Möbelfakta för upphandlare – seminarium.

6/2: Nordiskt möte med -ansvariga för möbelorganisationernas verksamhet i Norge, Finland, Danmark.

7/2: Möte med Branschråd för offentlig upphandling.

7/2: Cecilia Ask Engström -håller presentation för lettiska ambassaden och lettiska möbelproducenter.

8/2, kl 14.00: Möbelfakta för upphandlare – seminarium.

Hela veckan: Möten med journalister.

Vilt, vågat och träigt
Wood Punk är en träutställning med attityd. Under möbel-veckan visas utvalda, samtida verk från olika formgivare och leverantörer upp i lobbyn på Scandic Anglais. Gemensamt för formgivarna var att man vill göra saker i trä – men på ett helt nytt sätt och med en rejäl dos attityd.

Utveckling av no copy
Under Stockholm Furniture & Light Fair 2012 introducerades det nybildade etiska rådet No Copy, ett samarbete mellan Stockholmsmässan och TMF, Trä- och Möbelföretagen. Rådet finns åter på plats på mässan 2013 – nu med förenklade processer för hantering av ärenden.

Greenhouse
Än en gång får unga kreatörer chansen att visa sina alster för producenter och besökare från möbel- och belysningsbranschen, press samt för allmänheten i utställningen Greenhouse. Totalt handlar det om 36 designers och 38 form- och designskolor som blivit utvalda.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen