Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ yrkesutbildning

Tag-arkiv: yrkesutbildning

 • Branschskola för möbel- och inredningsbranschen?

  Branschskola för möbel- och inredningsbranschen?

  TTC, Tibro Trätekniska Center, har beviljats 3,2 miljoner kronor från Europeiska Socialfonden för att göra en förstudie om möjligheterna att starta en branschskola inom möbel- och inredningsområdet. Företagen har svårt att rekrytera de personer som de behöver för att växa, utvecklas och skapa nya jobb, säger Mikael Hultberg, som arbetar som projektledare på TTC. –…

 • Vinnande väg till yrket

  Vinnande väg till yrket

  Snickarlaget i Sävsjö har börjat med Yrkesintroduktionsavtalet. Gymnasieelever får varva utbildning med praktik och företagen kan hitta duktig personal. En win-win-situation. – Mig passar det perfekt, säger Cajsa Ivarsson, 18, som i våras gick ut hantverksprogrammet.

 • Jakten på kompetensen

  Jakten på kompetensen

  Det är svårt att rekrytera unga till utbildningar inom trä och möbel. Detta trots hög ungdomsarbetslöshet och goda framtidsutsikter för träbranschen. Såväl företag som utbildningar behöver bli bättre på att visa att de finns.

 • Fortsatt jakt på rätt personal

  Blotta tanken på fler tomma industrilokaler och igenbommade dörrar är djupt sorglig. För det handlar inte bara om människor och jobb. Det handlar också om hur flera branscher dräneras på kompetens.

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen