Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / Okategoriserade / Re-defining the Office – om framtidens arbetsplats

Re-defining the Office – om framtidens arbetsplats

Med kontoret på fickan finns det ingen anledning att lämna hemmet. Eller? På Stockholm Furniture & Light Fair visas utställningen Re-defining the Office, om vad som krävs för att arbetsplatsen ska förbli relevant i en molnbaserad verklighet.

Re-defining the Office är ett samarbete mellan Stockholm Furniture & Light Fair, Sveriges Arkitekter och TMF i partnerskap med Tengbom och med stöd av Svenskt Trä. Utställningen kureras och designas av Tengbom arkitekter.

Det finns få områden där den digitala revolutionen är så påtaglig som på arbetsplatsen. I dag har vår mobilitet drivits så långt att kontorets hela relevans börjat ifrågasättas; vad är vitsen med att ens gå till jobbet när du lika gärna kan arbeta från sängen?

– Fram till nyligen var du åtminstone tvungen att ibland printa ett dokument för att överlämna det till en kollega, men nu hänvisar du ju bara till molnet, du kommer åt allt från alla plattformar oavsett var du befinner dig i världen, säger Linda Camara, operativ chef på Tengbom arkitekter.

Utställningen erbjuder besökare perspektiv på framtidens arbetssätt utifrån tre områden: plats, teknik och hållbarhet. Det första området analyserar villkoren för framtidens fysiska arbetsplatser. Den andra tittar på hur digitaliseringen genom exempelvis molnet, artificiell intelligens, virtual reality och automatiseringen via chatbotar utmanar våra rumsliga behov. Det tredje perspektivet utforskar hållbarhetsaspekterna.

– Hur påverkar nya beteenden möbelproducenterna? Och vad blir arkitekternas och formgivarnas roll när den fysiska platsen inte längre är så självskriven? Re-defining the office kommer att lyfta denna typ av frågeställningar och utgöra en värdefull diskussionsplattform.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen