Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Möbeldesignmuseum utsett till Årets Formbärare i Stockholm

Möbeldesignmuseum utsett till Årets Formbärare i Stockholm

I samband med Svensk Forms födelsedag den 6 oktober utsåg de 13 regionalföreningarna för sjunde året var sin Formbärare. För Stockholm gick utmärkelsen till Möbeldesignmuseum och dess grundare Kersti Sandin och Lars Bülow.

Lars Bülow och Kersti Sandin, grundare av Möbeldesignmuseum.

Lars Bülow och Kersti Sandin, grundare av Möbeldesignmuseum.

Möbeldesignmuseum, får utmärkelsen med följande motivering:

”På knappa två år har Möbeldesignmuseum etablerat sig som något mer och större än ett traditionellt museum. Ett nytt och spännande forum för såväl möbelförkovran som utbyte av erfarenheter och främjande av design. Med sin passion för designfältet delar eldsjälarna bakom Möbeldesignmuseum med sig av sina erfarenheter och sin samling. Årets Formbärare 2019 är Möbeldesignmuseum och dess grundare Kersti Sandin och Lars Bülow.”

Från mitten av oktober fram till den 1 mars 2020 visar Möbeldesignmuseum utställningen FEMALE TRACES där man vill lyfta fram kvinnor som upphovspersoner till några av möbelvärldens mest uppmärksammade möbler. Genom utställningen vill Möbeldsignmuseum visa på den kreativitet, kunskap och styrka som har funnits och finns hos kvinnliga designers. Med utställning och ett kommande seminarium hoppas man kunna bidra till en diskussion om förutsättningarna för en mer jämställd design- och möbelmarknad

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen