Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Villa Schelin från Willa Nordic – vinnaren av Årets Småhus 2021

Villa Schelin från Willa Nordic – vinnaren av Årets Småhus 2021

Ett stort engagemang samt fokus på högsta kvalitet och hållbarhet för att skapa kundens unika hus, det är några av de delar som kännetecknar årets vinnare i tävlingen Årets Småhus 2021 – Villa Schelin från Willa Nordic. Vinnaren presenterades den 18 mars på Gar-Bos digitala event Småhusdagen Live 2021.

Vinnarhuset finns i Nässjö och är en kombination av suterräng och 1,5-plans villa på 187 kvadratmeter, med en sidobyggnad på 19 kvadratmeter. Arkitekt är Patrik Windisch.

Så här lyder juryns motivering:

”Med en genomtänkt anpassning till platsens unika förutsättningar, och med hänsyn taget till väderstreck och komplicerade terrängförhållanden, har huset idealiskt passats in till platsen. Uppdelningen av huskroppens volymer tar vara på platsens och naturens unika förutsättningar på bästa sätt. Med fingertoppskänsla skapas hållbarhet över tid i allt från sofistikerat integrerade solcellspaneler i takets söderläge, till en genomtänkt planlösning anpassbar till olika familjer och hållbara materialval. Husets interiöra utformning skapar naturliga funktionella flöden som gör vardagslivet lätt att leva. I ett startfält med mycket stark konkurrens går priset för Årets småhus 2021 till Villa Schelin som är byggt av Willa Nordic.”

– Det är verkligen roligt och hedersamt att vinna utmärkelsen Årets Småhus. Det känns extra bra då det som premieras i Gar-Bos tävling är värden som vi inom Willa Nordic håller väldigt högt; hållbarhet, kundnöjdhet och kvalitet, genom hela processen fram till ett färdigt hus utan anmärkningar, säger Klas Fridsäll, vd på Willa Nordic.

I årets tävling har juryn – förutom ordinarie kvalitetskriterier – haft ett extra fokus på hållbarhetsområdet. Att bygga hållbart och för framtiden är två viktiga parametrar som juryn haft med i sin bedömning.

Juryordföranden David Johnsson, vd på Trä- och Möbelföretagen, om att utse årets vinnare:

– Juryns arbete blir bara svårare för varje år. Det märks av kvaliteten på bidragen att tävlingen börjar bli viktig på allvar för branschen. Bara det att bli omnämnd i de här sammanhangen är helt klart väldigt prestigefullt och det är roligt att se hur hårt man anstränger sig för att uppfylla de hårt ställda kraven på kvalitet, hållbarhet och funktion.

Årets Småhus arrangeras av Gar-Bo för tredje året i rad.

Willa Nordic, årets småhus 2021

Willa Nordic, årets småhus 2021

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen