Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Insikt / TMF:s branschchef utsedd till Årets möbelpersonlighet

TMF:s branschchef utsedd till Årets möbelpersonlighet

Årets Möbelriksdag, 21–22 mars i 100-årsjubilerande möbelstaden Tranås bjöd på intressanta föredrag och seminarier.

Ledorden var kompetensförsörjning och internationalisering, med fokus på design, men det spanades även in i framtiden och dess utmaningar. Under kvällens middag prisades TMF:s chef för branschutveckling, Cecilia Ask Engström, som Årets möbelpersonlighet.

Cecilia Ask Engström tog priset

Cecilia Ask Engström tog priset

Så här lyder motiveringen:

”Visionen är att svensk trä- och möbelindustri bygger och inreder världen, industrin är hållbar och globalt konkurrenskraftig samt har de bästa förutsättningarna för tillväxt, alla hinder för företagande är undanröjda.

Årets möbelpersonlighet fokuserar på områden som marknad, miljö & hållbarhet, utbildning, teknik, forskning & utveckling, produktion, näringspolitik samt internationellt samarbete och har den respektingivande titeln ”chef branschutveckling”. Hon för fram branschens intressen gentemot politiker, myndigheter och andra intressenter på ett förtjänstfullt sätt.”

Under kvällen uppmärksammades årets bästa företagsprestationer och – förutom Årets möbelpersonlighet tog storsatsande Fogia tog hem priset för Årets exportsatsning. Sist men inte minst delades Årets hederspris ut till en av Möbelriksdagens grundare, Johan Sjöberg.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen