Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Insikt / Okategoriserade / TMF bidrar till ny träkompetens på Chalmers
Sherwin-Williams

TMF bidrar till ny träkompetens på Chalmers

Trä- och Möbelföretagen, TMF, och Svenskt Trä finansierar tillsammans med Chalmers en ny forskningsassistent, Dr. Robert Jockwer. Jockwer tillträder sin tjänst i februari 2019 och kommer bland annat att främja utbildningar för träkonstruktörer på Chalmers.

Robert Jockwer

Robert Jockwer

– Vi har arbetat länge med detta och är väldigt glada över att tjänsten äntligen är tillsatt, säger TMF:s vd David Johnsson. För oss är det en strategisk fråga att öka kunskapen inom träbyggnad och träkonstruktion, och vår bedömning är att det på sikt kommer att öka våra medlemsföretags konkurrenskraft.

– Jag vill även lyfta fram Chalmers i sammanhanget – en samarbetspartner och en av de främsta högskolorna som försörjer hela landet med sin kompetens. Genom samarbetet når vi nyckelgrupper som arkitekter och byggnadsingenjörer, grupper som är avgörande för det framtida träbyggandet.

Robert Jockwer kommer från Schweiz och har bland annat forskat och skrivit om samverkanskonstruktioner. Jockwer har även en stark ställning inom Eurokodarbetet.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen