Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Träpriset

Tag-arkiv: Träpriset

 • Ateljén i Södersvik – vinnare av Trähuspriset 2020

  Ateljén i Södersvik – vinnare av Trähuspriset 2020

  På Träprisgalan 2020 den 2 december 2020 offentliggjordes vinnaren av Träpriset 2020. Årets pris går till Ateljén i Södersvik – en ateljébyggnad som arkitekterna Anders Johansson och Anja Thedenius ritat åt sig själva på Rådmansö utanför Norrtälje. Vinnaren hyllades av över tusen personer när galan sändes live från Berns i Stockholm.

 • Prispressat

  Prispressat

  Formgivning av yttersta klass, innovationsrikedom och affärsnytta – och så klart läcker design. Bra produkter ska premieras. Och det finns gott om tävlingar och utmärkelser att hålla utkik efter. 1. Träpriset Ett hederspris som delas ut vart fjärde år till ett nytt byggnadsverk i Sverige där trä, i kombination med andra material, använts med särskilda arkitektoniska kvaliteter…

 • Skogssauna tog hem Träpriset

  Skogssaunan Tomtebo vann Träpriset 2012, en utmärkelse som delas ut av Svenskt Trä i samarbete med TMF. Priset, ”Den gyllene hästen” och 100 000 kronor delades ut den 15 mars på Hotel Rival i Stockholm. Tomtebo är ritad av Meter Arkitektur AB och utförd av Urfjällets Bygg AB.

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen