Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Innovation

Tag-arkiv: Innovation

 • Mikael Damberg – Passion och innovationen

  Mikael Damberg – Passion och innovationen

  Efter en lång politisk bana, som under slutet av 1980-talet inleddes i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, blev Mikael Damberg i höstas utnämnd till närings- och innovationsminister.

 • 7 viktiga egenskaper hos Google (och andra innovativa företag)

  1) Passionerad och innovationsorienterad ledning. Som är kunnig och intresserad av företagets produkt. 2) Öppen organisation. Man har inte råd att göra allt själv. I stället för ”Not invented here” tillämpas Öppen innovation i teknikutvecklingen, där företaget använder såväl interna som externa idéer samt interna och externa vägar till marknaden. 3) Ett systematiskt tillvägagångssätt i hela företaget. Innovation…

 • Om innovation i Sverige

  Om innovation i Sverige

  Enkäten: Vi gav riksdagspartierna möjlighet att berätta om sina tankar om innovation inför valet 2014. Samtliga partier fick chansen att svara och fem av dem tog chansen.

 • 3D – hot eller hopp?

  3D – hot eller hopp?

  Det första patentet kom redan 1984, men likt många andra nya teknologier är det först i dag 3D-printing börjar få ett genombrott. Det handlar om att skriva ut fysiska, tredimensionella föremål – en teknik som både kan bidra till och bli ett hot mot trä- och möbelindustrin.

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen