Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Svensk Husproduktion förvärvar Trivselhus – bildar betydande småhuskoncern

Svensk Husproduktion förvärvar Trivselhus – bildar betydande småhuskoncern

Svensk Husproduktion har förvärvat Trivselhus och därmed bildas Sveriges näst största småhuskoncern med 1,5 miljarder i omsättning och 350 medarbetare.

Affären offentliggjordes den 18 december och innebär att Bromöllaföretaget förvärvar Trivselhus AB från Södra. Om konkurrensmyndigheterna godkänner övertagande beräknas det ske den 1 mars 2021.

Svensk Husproduktion tillverkar och säljer småhus under varumärket LB-Hus, och ingår i Profuragruppen. Förvärvet av Trivselhus AB, med de båda varumärkena Trivselhus och Movehome, innebär att koncernens försäljning mer än fördubblas.

– Vi får tre starka varumärken med olika positionering på marknaden, säger Stefan Holmberg, vd för Svensk Husproduktion.

Han blir nu koncernchef och inledningsvis är han också tillförordnad vd på Trivselhus.

– Vi är övertygade om att försäljningen är bra för båda parter. Det finns goda förutsättningar att vidareutveckla verksamheten, säger Peter Karlsson, styrelseordförande i Trivselhus.

SHP-Stefan Holmberg_2020

Stefan Holmberg, vd Svensk Husproduktion

Tillverkningen kommer fortsättningsvis att ske i både Bromölla och Landsbro. Även försäljningen kommer i fortsättningen att skötas av separata säljkårer.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen