Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Aktuellt / Storleverans till NKS
Sherwin-Williams

Storleverans till NKS

Som ett av Sveriges största byggprojekt någonsin för vård och forskning har Nya Karolinska Solna (NKS) fått många leverantörer att stå på tå under upphandlingen. Den totala kostnaden beräknades landa på 52 miljarder kronor, en siffra som i dag sägs vara i underkant.

1. Edsbynverken11869

Höj- och sänkbara skrivbord och specialanpassade Reflect-förvaringar utgör en stor del av Edsbyverken leverans till NKS. Det mest iögonfallande är dock hur den av Jens Fager designade Feather-familjen, med soffbord, kafébord, stolar och loungefåtöljer, bidrar till en harmonisk inomhusmiljö.

– Vi erbjuder god design, hög kvalitet och funktion till rimlig kostnad, vilket uppskattas av många arkitekter och beställare. Förmodligen bidrog detta till att Edsbyn fick leverera detta projekt till NKS, säger Edsbyns försäljningschef Mats Eineljung.

Framöver fortsätter leveranserna med bland annat 1 700 bord utöver de 1 000 som redan installerats.

2. Formica GroupTRUEhall

Hundratals innerdörrar i NKS bär Formica Groups slitstarka, vackra högtryckslaminat i ask, liksom en stor andel väggpaneler och garderober. Med flera olika snickeripartners var det ett viktigt arbete att få estetiken konsekvent. Den specificerade ask-referensen hade hunnit utgå ur sortimentet vid ordertillfället men Formica återintroducerade detta mönster i en begränsad upplaga specifikt för projektet.

3. Kährs Group

Plastgolvet Upofloor Lifeline CS är helt fritt från PVC och mjukgörare. Kährs Group har sedan 2014, via återförsäljaren Ehrenborg, levererat 170 600 kvadratmeter av den varan till NKS.

Den stora mängden färgvarianter skapar liv när man rör sig genom lokalerna och mattans längder sammanfogas med svetstråd i matchande färger. Även svetstråden är fri från PVC, vilket visar hur viktig miljöprofilen är för Kährs Group – och för beställaren. Cirka 5 000 kvadratmeter Upofloor återstår att leverera under 2017.

4. Sävar Snickerizero_2017_5863

Karolinska Institutets Biomedicum-laboratorium på NKS-campus blir ett av Europas största. Uppdraget att leverera laboratorieinredningen – en order i 120-miljonerklassen på dragskåp, ventilerade skåp, förvaringsskåp, hurtsar, hyllor, skenor med mera – betyder ett och ett halvt års omsättning för familjeföretaget Sävar snickeri. Deras flexibilitet och yrkesskicklighet var avgörande i den tuffa konkurrensen. Produktionen startade i mitten av 2016 och beräknas fortsätta under 2018.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen