Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Perspektiv / Spaningen / Smarta läckerbitar i arbetsmiljön

Smarta läckerbitar i arbetsmiljön

Begreppet arbetsmiljö går att fylla med mycket. Vi gav några möbelproducenter fria händer att själva lyfta en produkt som står för något särskilt när det gäller arbetsmiljö och ergonomi.

HÅG Capisco Puls,SB Seating

Sadel för aktivt sittande

HÅG Capisco Puls, SB Seating<
Behovet av att röra på sig var utgångspunkten för HÅG Capisco Puls. Med den stiltypiska sadelformen och det lätta uttrycket, plus ett tydligt miljötänk, vänder den sig till en ny generation sittare. Aktiva sådana såklart!

En tillflyktsort i landskapet

Offecct Focus by Tengbom

Focus Divider, Offecct
I takt med att väggar försvinner och kontorsytor breder ut sig ökar behovet av platser där man kan fokusera. Offecct Focus Divider är ett rum i rummet. Som en koja för vuxna. Typ.

Ordning och reda – och tyst

Sabine, Glimakra
Aktivitetsbaserade arbetsplatser kräver produkter där det också tänkts på akustiken. Sabine kopplar ihop just det med arbetsplatsens övriga behov. Resultatet: ett läckert designat system som kan upprepas om och om igen.

Sabine, Glimakra

Capella Kinnarps

Rör dig när du sitter

Capella, Kinnarps
Med Capella handlar det om att röra på sig. Hjärtat i den väldesignade läckerbiten kallas ”FreeMotion”,en mekanism som med mikrorörelser ska bidra till ett aktivt sittande.

Formas efter kroppenLD 6340 Lanab Design

LD 6340, Lanab Design
En stol med mycket ergonomi som kan höjas, sänkas och vinklas enligt din egen sittställning. Och nu ska vi lära oss ett nytt ord: multisynkrogunga. Det är en mix av ”Free float” och synkrogunga.

EFG Active

Smart och personligt

EFG Active, EFG
Mer än bara snyggt. I Active kan du registrera en personlig profil som påminner dig om att ändra din arbetsställning. Du kan också programmera in den optimala sitt- och ståhöjden. Och mäta hur många minuter du stått. Men kan den hämta kaffe?

Var god,stör ej!

Mute floor, Horreds
Mute Floor tar avstamp i gamla tiders telefonhytt. En plats där du kan arbeta ostört och ringa samtal utan att mute floor, horredsöverröstas av omgivningen. Snygg, praktisk – och störtskön. Obs! Risk för kö.

Text Kristofer Sandberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen