Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Hallå där! / Nya idéer för möbelmässan

Nya idéer för möbelmässan

Hanna Nova Beatrice, tidigare redaktör för flera inredningstidningar, brinner för skandinavisk design. I oktober tog hon över som projektledare för Stockholm Furniture & Light Fair. 

hanna-nova-beatrice

HANNA NOVA BEATRICE Gör: Tidigare chefredaktör på inredningstidningar som Residence och Plaza. Hennes senaste satsning är The New Era Magazine, en internationell inredningstidning som hyllar skandinaviska designer, arkitekter och kreatörer – tidningen distribueras i 30 länder. Aktuell: Ny projektledare för Stockholm Furniture & Light Fair, en roll hon tagit över efter Cecilia Nyberg. >> stockholmfurniturelightfair.se

Hur kommer mässan se ut med dig som projektledare 

– Tillsammans med mina kollegor ska jag anpassa SFLF för en ny tid och göra oss relevanta året om. Jag tror verkligen på vikten av att mötas – det är så vi utbyter kunskap och diskuterar utmaningarna vi står inför bäst. Men med det sagt måste man hitta sätt att göra det på som känns vettigast ur miljösynpunkt. Vi kommer också ta ett större grepp om Stockholm Design Week med en app som samlar allt som händer på en och samma plats, vi diskuterar stora och viktiga ämnen i våra Design & Architecture talks och vi vill pusha skandinavisk design internationellt på olika sätt. 

Du började på SFLF i oktober, vad hinner du påverka tills mässan blir av i februari? 

– Jag kan bidra med att skruva till och finjustera existerande planer, vidareutveckla utställningar och samarbeten. Jag har kastats in både i de små detaljerna och de stora besluten, det går fort, och vi är i en intensiv period där vi försöker vara väldigt lyhörda och prata med producenter och andra utställare om deras behov. 

En av nyheterna är att mäs˝ˇsan ska existera året runt i form av nyheter och kommentarer om vad som händer i designvärlden. Blir projektledningen lite som en magasinsredaktion? 

– Det är en bra liknelse. Vi skapar ju redan innehåll i massor av olika format och vi behöver bli bättre på att tänka redaktionellt och paketera det så det kan nå fler. Vi vill vidareutveckla idén om vad den traditionella mässan är och kan vara. Vi sitter på kunskap, kontakter och frågeställningar, och vi är den viktigaste arenan för skandinavisk design i världen – och därmed behöver vi bli bättre på att driva viktiga branschfrågor och vara aktiva året. 

Är magasinsredaktörer speciellt lämpade att vara projektledare? 

– Framför allt har jag alltid brunnit för att lyfta det skandinaviska och ta det ut i världen och det är främst ämneskunskapen och dedikationen jag tar med mig in i rollen. 

Vad har möbelmässan betytt för dig tidigare? 

– Den har alltid varit årets höjdpunkt och de senaste tio åren har jag även deltagit mer aktivt med utställningar och samtal. Jag bodde tolv år i London och mässan hade då en viktig roll för min förståelse av skandinavisk design. 

TEXT PEDER EDVINSSON 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum gavs ut av TMF, Trä- och Möbelföretagen, 2005-2023 men har nu gått vidare i en annan digital form – Inblick.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen