Trä & Möbelföretagens medlemstidning

/ Inblick / The Nude Edition – en avskalad möbelmässa 2021

The Nude Edition – en avskalad möbelmässa 2021

Inför den 71:e upplagan av Stockholm Furniture & Light Fair, 9-13 februari 2021, lanseras The Nude Edition – ett avskalat mässkoncept med fokus på hållbarhet, säkerhet, solidaritet och inspiration framtaget i samarbete med branschen genom TMF.

Bakgrunden till det nya solidariska konceptet är att stötta företagen som drabbats hårt ekonomiskt av Covid-19 och dess olika effekter på samhället.

– Möbelindustrin har haft en tuff vår på grund av Covid-19 och det råder stor oro över hur orderingång och försäljning kommer utvecklas under hösten, säger Linda Löf, branschutveckling möbler på TMF.

– Att ställa ut på en mässa är kostsamt. Vår ambition med ”The Nude Edition” är att kapa kostnaderna för utställarna så att så många företag som möjligt kan vara med. Inte minst blir det ett kraftfullt statement om att vi i Sverige krokar arm för att säkra branschens överlevnad.

Stockholm Furniture & Light Fair uppmanar samtliga utställare att tänka mer nerskalat när det gäller montrar och monterbyggen, och att ta en paus från storskaliga, tillfälliga byggnationer som i vissa fall inte tas i återbruk.

Stockholm Furniture & Light Fair satsar också på digitalisering av vissa delar av mässan.

vy1

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att bli publicerad ( * ).

Om Trä & Möbelforum

Trä- & Möbelforum är en medlemstidning som ges ut av Trä- och Möbelföretagen, TMF - en del av Arbio AB.

Ansvarig utgivare

David Johnsson, vd, TMF
Trä och Möbelföretagen